MEHMET TIRPAN

Cumhuriyet Halk Partisi Sivas Milletvekili Ulaş Karasu, Sivas’ın 1980 yıllarından sonra üvey evlat muamelesi görmüş gördüğünü, tüm yatırımlardan mahrum kaldığını, sağlıkta, eğitimde, turizmde geride bırakıldığını söyledi.

Sivas’ın artık AKP idareciliğinin pilot bölgesi olduğunu aktaran Karasu, “17 yıllık AKP iktidarını analiz etmek isteyenler Sivas’a bakıp değerlendirme yapabilir. Sivas’a baktığınızda, tüm memleket sathına yayılan rantçı, peşkeş odaklı insanları görebilirsiniz” dedi.

Sivas’taki bir çok değerin diğer illere götürüldüğünü de hatırlatan Karasu, “Sivas’ı haraca bağladılar. Sivaslılar bir diğer darbeyi de yerel basın alanında yemiştir. Sivas Basın İlan Kurumu alınan kararla Kayseri’ye bağlandı. Milli Mücadele'ye güç veren yerel basın, iktidarın politikaları sonucu varlık mücadelesini sürdürebilme çabası içerisine girdi. Zor şartlarda yerel habercilik görevini üstlenen Sivas gazeteleri, Basın İlan Kurumu’nun kapatılmasıyla yok olma tehlikesiyle karşı karşıya kaldı. Yerel basının ayakta kalmasını sağlayan en önemli gelir kalemi olan ilan gelirleri taşeron şirket mantığıyla Kayseri’ye verildi. Sivas’ta bulunan, Sivas’ta değer üreten birçok kurumun reklamı ve ilanı artık dolaylı olarak Sivas yerel gazetelerine dağıtılacak, Kayseri Basın İlan Kurumu söz konusu dağıtımdan yüzde 15 pay alacak. Bir başka deyişle Sivas, haraca bağlanmış oldu. Üniversitede yapılan eş, dost, akraba atamaları, liyakat değil sadakata göre atamalar, usülsüz ihaleler, tutulmayan sözler, yapılmayan yatırımlar ve daha nicesi. Görünen köy kılavuz istemez. Cumhuriyet tarihi boyunca hep ileriye giden ve gelişen Sivas, AKP döneminde her geçen gün biraz daha geriye gidiyor. 17 yıldır olduğu gibi Sivaslılar yine malum sonla baş başa kaldı ve şehrine ait birçok değeri daha kaybetme noktasına geldi” ifadelerini kullandı.