SÜMEYRA DENİZ

Halk eğitim merkezi tarafından düzenlenen 2. geleneksel  halk oyunları  gösterimi  ve Türk halk müziği dinleti etkinliği Atatürk Kültür Merkezinde gerçekleştirildi. Düzenlenen programa Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Özaydın, Gençlik ve Spor İl Müdürü  Salim Kılıç, protokol üyeleri ve davetliler katıldı.

Program da halk oyunları Potpuri, halk müzikleri, Adana yöresi halk oyunları, Bitlis yöresi halk oyunları, Zeybek oyunu  ve Sivas Yöresi halk oyunları sergilendi.

Program da konuşan Halk Eğitim Merkezi Ve Akşam Sanat Okulu Müdürü Tuncay Baral Halk Eğitim Merkezi Ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü olarak 2016- 2017 eğitim öğretim yılı içerisinde, eğitim öğretim faaliyetlerimizle birlikte sosyal, kültürel, sportif ve sanatsal etkinliklerinin de eğitimin ayrılmaz bir parçası olduğunu dile getirdi.

Baral ‘’ Bu mana da dünden bugüne kültürümüzü ve sanatımızı ulaştıran büyüklerimizin emaneti olan bu manevi değerlerimizi biz de bugün sizlerle birlikte izleyeceğiz ve bu emaneti gelecek nesillere aktarma adına bir kere daha hatırlayacağız. Kültürümüzü bu gençlerimiz öğrenmiş olarak ileriye taşıyacaklar.  Milli kültürümüzü manevi değerlerimizle birleştirerek yarınlara taşımak hepimizin birinci önceliğidir” dedi.