MEHMET TIRPAN

Sivas Numune Hastanesi bünyesinde 65 yaşın üzerindeki hastaların her türlü sorunlarının ele alınacağı 195 yataklı geriatri servisi ve Numune Hastanesi ek bina inşaatında çalışmalar yeniden başladı. Kış ayları sebebiyle ara verilen çalışmalara havaların ısınmasının ardından yeniden başlandı. Otopark sorununun ortadan kaldırılmasına yönelik başlatılan inşaat çalışmalarının ise önümüzdeki günlerde başlayacağı öğrenildi. Özellikle Geriatri Servisinin kaba inşaatının yüzde 60’lık kısmı bitmiş durumda. İç tefrişatının tamamlanmasının ardından hizmete açılacak olan Geriatri servisinin yıl sonuna kadar tamamlanması bekleniyor.

Şu an yatak kapasitesi 700 olan Sivas Numune Hastanesi, 250 yatak 3. blok ve 195 yatak da Geriatri servisi ile birlikte bin 145 yatak kapasitesine ulaşacak. Geriatri servisinde 65 yaş ve üstü bireylerin sağlık sorunları, hastalıkları, sosyal hayatları, fonksiyonel yaşamları, yaşam kaliteleri, duygu durumu ve bilişsel sorunları ile ilgilenilecek.

Proje kapsamında 20 bin metrekare alan üzerinde kapalı otoparkta yapılacak. Yatırımlar yaklaşık 150 milyon TL'ye mal olacak. Bu dev yatırımın 1 yıl içerisinde bitirilmesi planlanıyor. Hastane kapasitesinin artırılmasıyla birlikte hem Sivas’ın hem de çevre illerin sağlık hizmetlerinden iyi şekilde faydalanması ön görülüyor.