Mehmet TIRPAN

Sivas Valisi Davut Gül, Sivas’ta 70 okula güvenlik kamerası takıldığını çocukların daha güvenli okullarda eğitim göreceğini söyledi.

40 okulun kamerasını Milli Eğitim Bakanlığı, 30 okulun kamerasının ise İl Özel İdaresi tarafından taktırıldığını belirten Gül; “Takılan kameralar mobese sistemin entegre edildi. Okulun bahçesinde ve çıkışında herhangi bir olmaması gereken kişi veya herhangi bir olay olduğunda polisler anına müdahale edecek” dedi.

Güvenlik kameralarının yanı sıra bu sene ilk defa İş-Kur aracılığı ile okullarda güvenlik görevlisi istihdam edildiğini kaydeden Gül; “Sivas’ta okullarda 235 güvenlik görevlisi görev yapıyor. Sivas eğitim alanında şanslı bir il. Bizim çözülemeyecek hiçbir sorunumuz yok. Sivas’ta eğitim öğretim noktasında sıkıntı yaşanıyorsa başta ben olmak üzere kamu görevlilerinin eksikliği. Devletin imkânları oldukça iyi bu imkânları kullanarak öğrencilerin daha mutlu ve huzurlu bir duruma gelmesi için gayret göstermemiz lazım. Sivas’ta ihale ettiğimiz işlerin toplam tutarı 400 milyon civarında. 400 milyonluk işin 170 milyonluk kısmı bitti. 230 milyonluk projelerimizde devam ediyor. Kimi okulların kaba inşaatı bitti. Bazı okulların temeli atılacak. Yani Sivas’ın her tarafı adeta şantiye gibi. Okullarımıza temel atma töreni yapsak her hafta 2-3 program yaparız. Eski okulların fiziki imkânlarının düzeltilmesi ile ilgili 32 milyon TL para harcadık. İlçede mahallede köyde okula ihtiyaç varsa yapabilecek durumdayız. Velilerle bir araya geliyoruz. Herkes çocuğunun başarılı olmasını istiyor. Öğretmenler, veliler ve yöneticilerin taşın altına elini koyması gerekiyor. Velilerle yaptığımız görüşmelerde taleplerini dinliyoruz. Belirli bir zaman içerisinde eksiklikleri ve talepleri yerine getiriyoruz” ifadelerini kullandı.