SÜMEYRA DENİZ

Türkiye, bir yıl önce meydana gelen, tarihin en karanlık ve en uzun gecelerinden birisini anıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 15 Temmuz’da demokrasi nöbeti çağrısı, yurdun dört bir yanında karşılık buldu, hazırlıklar tamamlandı. Sivas’ta da geçen yıl olduğu gibi bu yılda hem merkez de hem de Şarkışla ilçesinde demokrasi nöbeti tutulacak. Bu kapsamda Şarkışla ilçesinde 15 Temmuz 2017 Cumartesi günü akşam namazı halkımızla birlikte Eski Sanayi Cami’nde kılınacak. Akşam namazını müteakiben Kaymakamlık Binası önünde toplanarak Mehteran Takımı eşliğinde Kaymakamlık  Binası’ndan,  Şehitler  Meydanı’na yürüyüş yapılacak.

15 Temmuz öncesi bazı ilçelerde yapılan etkinlikler ise şöyle; 

ULAŞ

Ulaş Kaymakamlığınca 15 Temmuz darbe girişiminde hayatını kaybeden vatandaşlar ve tüm şehitler için Merkez Camisi’nde mevlit okutuldu.Mevlit programına, Belediye Başkanı İsrafil Göçgün, İlçe Jandarma Bölük Komutanı Kıdemli Başçavuş Erkan Özkan, emniyet mensupları, kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı.Mevlit öncesi ilçe protokolü, şehit mezarlarını ziyaret ederek dua okudu.

GÜRÜN

Gürün Kaymakamı Fatih Özdemir ve Belediye Başkanı Nami Çiftçi, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla ilçedeki şehit mezarlarını ziyaret ederek, karanfil bıraktı. 15 Temmuz gibi kötü hadiselerin bir daha yaşanmaması temennisinde bulunan Kaymakam Özdemir, şehit ailelerine taziyelerini iletti.

Suşehri

AK Parti İstanbul Milletvekili Ekrem Erdem, Kaymakam Ender Faruk Uzunoğlu, Belediye Başkanı Fazlı Yüksel ve ilçe protokolü üyeleri, ilçe merkezi ve köylerde bulunan şehit mezarlarını ziyaret ederek, dua okudu.

Zara

Zara Garnizon Şehitliği’nde düzenlenen etkinlik, Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.Duaların ardından Vali Yardımcısı Sezgin Üçüncü ve Belediye Başkanı Sayıt Ahmet Pala, şehit mezarlarını ziyaret ederek karanfil bıraktı.