MEHMET TIRPAN

Deva Partisi İl Başkanı Serdar İnce, Demirağ OSB’nin cazibe merkezi ilan edilmesinin sevindirici olduğunu, ancak Sivas’ın sadece Demirağ OSB’den ibaret olmadığını söyledi.

Sivas’ın tamamının Cazibe Merkezi alınmasının daha doğru olacağının altını çizen Başkan İnce,” 2009 seçimlerinde kent meydanında Sivas’ın 6. Bölge Teşvik kapsamına alınacağı söylendi ama önceki gün sadece Demirağ OSB’nin cazibe merkezi ilan edildi. Bu durum Sivaslıların tam anlamıyla beklentilerini karşılamadı. Sivas’ı kalesi olarak gören iktidarın Sivas’ın tamamını cazibe merkezi ilan etmesi daha doğru olacak. İşte o zaman iktidarın Sivaslılara verdiği değer net bir şekilde ortaya çıkar” dedi.

Verilen sözlerin geçte olsa yerine getirilmesinin sevindirici olduğunu belirten İnce, “Kentin geneli eğer Cazibe Merkezi ilan edilirse ilçelerdeki sanayilere de ciddi yatırım talepleri olacaktır. Bu sayede ilçelerde de üretime başlanıp kentin ekonomisi daha da güçlenecektir. Eğer gerçekten Sivas’a ve Sivaslılara sahip çıkılmak isteniyorsa ilçelerde güçlendirilmeli. Bu konuda iktidar milletvekillerinin gerekli girişimlerde bulunmasını bekliyoruz. İlçelerde eğer cazibe merkezi kapsamına alınırsa işsizlik sorunu da ortadan kalkar. İnsanlar iş ve aş sahibi olur. Okuyup iş bulamayan gençlere en azından metropol kentlere göç etmek zorunda kalmaz ve üretim merkezlerinde çalışır” ifadelerini kullandı.