SEYİT ÖMER YILDZ

Sivas İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Nebi Kaya Sivas’a yapılan yatırımları değerlendirerek Sivas’ın çok güzel imkanlara sahip olduğunu söyledi.

Özellikle eğitim noktasında Sivas’a çok büyük yatırımlar yapıldığını aktaran Kaya; “ Başka şehirlerin gıpta ile bakacağı eğitime dair yatırımları var. Bunları hepsini bir anıtsal eser olarak ifade etsek yeridir. Tabi bunları hakkında kullanıp faydalanmak lazım.Yapılan spor salonları gerçekten Sivas için bulunmaz bir nimet. Ben eğitimin fiziki alt yapısı hususunda bu çalışmalar bittiğinde önemli bir eksikliğin kalmadığını rahatlıkla ifade edilebileceğini düşünüyorum” dedi.

Sivas için çalışmaya devam edeceklerini aktaran Genel Sekreter Kaya; “Muhsin Yazıcıoğlu Kültür Merkezi inşaatı tamamlandı ve hizmete girdi, Valilik ek hizmet binası İç İşleri Bakanlığımızın finansmanı ile yapıldı ve hizmete girdi, Halk eğitim merkezi binamız çok güzel bir bina oldu Kültür bakanlığımızın kaynakları ile burası gerçekleştirildi, Yüksek öğrenim öğrenci yurdu burası da şükürler olsun tamamlamdı, Demirağ organize sanayi bölgesinde yine bize bir vazife düştü alt yapı yatırımlarının kontrolörlüğünü gerçekleştiriyoruz, kent meydanı ve tarihi binaların aydınlatılması projesi Sivas’ın turizm potansiyelini ikiye katlayacak önemli nitelikli bir proje bunu yine Sivas İl Özel İdaresi çatısı altında projelendirdik, haralar bölgesi ve çevresi buraların turizme kazandırılması ile ilgili proje devam ediyor,yarı açık cezaevinin sanayi mektebi müzesine dönüştürülmesine yönelik bir projemiz devam ediyor.Sivas için çalışmaya devam ediyoruz”dedi.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Nebi Kaya, 2019 yılı içerisinde İl Özel İdaresinin gerçekleştirdiği yatırım projelerinin bütçelerine göre dağılımında toplam bin 392 proje için 362.700.969 TL ödeme yapıldığını söyledi.

 “DAP’TAN 19 MİLYONLUK DESTEK ALDIK”

Sivas’ın 2016 yılında DAP kapsamına alındığını hatırlatan Genel Sekreter Mehmet Nebi Kaya “Bugüne kadar 10 adet hayvan içme suyu göleti, 21 tane de küçük ölçekli sulama tesisinin inşa edilildi. Toplamda 19 milyon liralık bir kaynağını kullanmak sureti ile bu çalışmaları yerine getirdik” dedi.

Eğitim hizmetleri projelerinde toplam 202 projenin üretildiğini ve 142 projenin tamamlandığına vurgu yapan Kaya, 42 projenin de devam ettiğini sözleşme aşamasında 2, ihale aşamasında 1 işin olduğunu ve henüz başlanmamış sadece 2 projenin olduğunu aktardı.