Sümeyra DENİZ

Sivas Ticaret ve Sanayi Odası tarafından STSO’nun 116. Kuruluş yıldönümü çerçevesin  "Sivas'a Değer Katanlar" ödül töreniSivas Ticaret ve Sanayi Odası konferans salonunda düzenlenen törene Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu,Vali Davut Gül, Belediye Başkanı Sami Aydın ve çok sayıda davetli katıldı. Programda açılış konuşması yapan TSO Başkanı Osman Yıldırım, “ Sayın Bakanımız İsmet Yılmazı arkamıza aldık ve yürüdük. Biz Sivas’a yatırım yapmak isteyenlere gelin Sivas’a yatırım yap dediğimiz zaman yaşanabilir, yatırım yapılabilir bir ortam olması lazımdı. Şu an da ne eğitim de ne sağlıkta ne altyapıda ne ulaşımda hiçbir sorunumuz yok” dedi.Devamında konuşma yapan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ise Sivas Markaları fuarında gururlandığını belirterek, “ Sivas Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşundan beri hep öne çıkan bir şehrimiz oldu. Güzel bir söz var Sivas için ‘havası mert insanı serttir’.” dedi. Gazi Mustafa Kemal’in sözlerinden örnek veren Hisarcıklıoğlu, “ Gazi Mustafa Kemal diyor ki ‘birlik ve beraberlik ölümden başka her şeyi yener’ ben her gittiğim yerde şunu söylüyorum markalaşmak zengin olmak ileri gitmek istiyorsak birlikte rahmet ayrılıkta azap vardır bir ayara gelirsen rahmeti görürsün herkes ayrı baş çekerse o zaman da zahmeti görürsün bugün Allah’a çok şükür burada birlik ve beraberlik var aslında ülkemizde de birlik ve beraberliğin simgesi Sivas olmuştur” dedi.

DAHA FAZLA YATIRIM, DAHA FAZLA ÜRETİM DAHA FAZLA İHRACAT

Memleketi daha ileri seviyeye taşımanın daha fazla yatırım, üretim ve ihracat olduğunu belirten Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, “ Biz bu konuda oldukça mesafe kat ettik gerçekleştirilen yerli ve yabancı yatırımlarla hafif ticari araç üretiminde Avrupa birincisi otobüs üretiminde Avrupa ikincisi müteahhit hizmetlerinde dünya ikincisi çimento üretiminde Avrupa birincisi, dünya ikincisi çimento ihracatında Avrupa üçüncüsüyüz. Bu istikrarla gidersek Dünyanın ekonomik bakımdan ilk 10 ülkesi arasına girme hedefi olan Türkiye bu hedefine ulaşacaktır” dedi.Hükümetin gündeminin ekonomi olduğunu belirten Yılmaz, “2017 yılının ilk çeyreğinde  yüzde 5 büyüdük dünyada bu büyüme oranını yakalayan ülke sayısı bir elin parmağını geçmez bu yıl yüzde 5’in üzerinde de bir büyüme bekliyoruz büyüme aynı zaman da istihdam demektir işsizliğin azalması demektir” dedi.Kapanış konuşmasını yapan Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci ise Gazi  Mustafa Kemal Atatürk’ün bu ülkede tam da 4 Eylül’de istikbalimizin ve istikrarımızın şehri olan Sivas’ta başlatırken Kurtuluş Savaşı mücadelesini tam da vesayet, manda ve himayelere karşı çıkarak kurtardı ve yola çıktı bizler de Ak Parti Hükümetleri olarak asla ve asla  Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde her türlü vesayetçi zihniyete karşı olarak yolumuza devam ettik maalesef bu vesayetçi zihniyetler her alan da ekonomide de böyle diğer alanlarda da böyle önümüze engeller çıkarta çıkarta bizi engellemeye çalıştılar ama biz her seferinde milletin desteği ile milletin bize vermiş olduğu güçle Allah’a hamt olsun biz bu engelleri aştık aşmayada devam edeceğiz” dedi.

REKORTMENLER PLAKETLERİNİ ALDI

Daha sonra 2013, 2014 ve 2015 vergi rekortmenlerine ödülleri Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu,Vali Davut Gül, Belediye Başkanı Sami Aydın ve Ticaret Sanayi Odası Başkanı Osman Yıldırım tarafından verildi.  Gelir vergisi alanında toplam 11 kişi plaket almaya hak kazanırken, Ahmet Doğan, Mehmet Akyıldız ve Göksel Aras ilk 3’te yer aldı.Kurumlar vergisi rekortmenliği alanında listede 18 kurum yer alırken, Çamlıbel Elektrik Dağıtım A.Ş. Estaş Eksantrik A.Ş ve Fimar Mermer A. Ş ilk 3 ‘sırada yer aldı.İhracat rekortmeni firmalar listesinde 15 firma listede yer alırken,Fimar Mermer A.Ş. Yıldırım Çorap A.Ş.  ve Estaş Kam Milleri LTD.ŞTİ ilk 3 sırada plaket aldı. Plaket törenin ardından program sona erdi.