Sümeyra DENİZ

Sivaslı Belediye Başkanı İsmail Erdem’in İstanbul Sancaktepe’ye bilim merkezi projesini kazandırması akıllara Sivas Belediyesi’nin projelerinden biri olan Gökkubbe Bilim Merkezi (Planetaryum) Projesi’ni getirdi. Sivas, Sivas’a İstikbal sloganı ile vaadi verilen bilim merkezi ve Afacanlar Bilim Merkezi  ile ilgili atılacak adımları bekliyor.

GÖKKUBBE BİLİM MERKEZİ (PLANETARYUM) PROJESİ

Projenin detayları; Güneşin, yıldızların, gezegenlerin, diğer gök cisimlerinin yapay görüntülerinin özel bir yansıtıcı yardımıyla kubbe şeklindeki tavana yansıtılacağı gösteri salonu… Planetaryum denilen bu özel salonlardan biri yakında Sivas’ta. Optik ve elektro-mekanik birçok teknolojik araç kullanılarak elde edilen görüntüler, çocuklarımızın, gençlerimizin uzaya “bakışını” değiştirecek. Başta öğrenciler olmak üzere tüm Sivas halkına hitap edecek projede bilim merkezi, gözlem kulesi, planetaryum, sergi alanı, çok amaçlı salon ve kütüphane bulunacak. Bahçesinde ve çevresinde yer alacak mesire, piknik, spor ve rekreasyon alanları ise buraya ayrı bir hareket ve cazibe katacak” şeklinde tanıtılmıştı.

 

AFACANLAR BİLİM MERKEZİ

Afacanlar Bilim Merkezi ise Gelenekselleştirilecek bilim festivalleri ile çocukların bilim adamları ile buluşturulacağı bir merkez olarak projelendirilmişti.Sivaslılar iseçocuklarının gelecekleri için bu iki bilim merkezine kavuşmayı istiyor.