MELTEM DUMAN

Kalitesi ve uzun ömürlü olmasıyla bilinen Sivas bıçaklarına ilgi giderek artmaya devam ediyor. Özellikle son günlerde yurt dışından bir hayli talep gören Sivas bıçaklarını üreten ustalarda bu durumdan oldukça memnun.

Vatandaşların bıçak talebini karşılamaya çalıştıklarını ifade eden Hafızın torunlarından olan Emre Göçeri, Sivas bıçağının kalitesi ve kullanma kolaylığıyla grubunda en iyilerden olduğunu söyledi.

Yılın bitmesine günler kala hediye almak isteyen vatandaşların ilgisinin  yoğun olduğunu belirten Emre Göçeri, “Bıçağın yapımındaki zorluk bizi bazen yoruyor ama buna süreç içinde alışıyoruz. Vatandaşlarımız gerçekten kaliteli bir hediyelik bıçak almak istiyorlarsa bizi ziyaret etsinler. Dışardan alınan bıçaklar kalitesiz çelikten yapılabiliyor. Bu da insan sağlığına zararlı olabiliyor. Bıçağın çeliğinde kullanılan malzeme zamanla yıpranabiliyor. Bıçak yıprandığında ağız kısımda metal artıkları oluşabiliyor. Hal böyle olunca da bu metaller insan vücuduna rahatlıkla yiyecekler yardımı ile girebiliyor. Yani kaliteli bıçak kullanmak hem sağlığımız hem de bütçemiz açısından oldukça önemli. Bu sebeple yıl sonuna yaklaşırken sevdiklerine hediye bıçak almak isteyen vatandaşların acele etmesini tavsiye ederim. Stoklarımız eriyor ve bir bıçağın yapımı oldukça fazla zaman alabiliyor” diye konuştu.