MEHMET TIRPAN

Sivas Marangozlar Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Sivas Tesviyeciler ve Oto Sanatkarları Esnaf Odası Başkanları ve üyeleri Belediye Başkanı Hilmi Bilgin ile bir araya gelerek sanayi bölgesinde yapılan çalışmalar hakkında fikir alışverişinde bulundu.

Programda esnafların taleplerini dinleyen Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, “Bizler sizlere hizmet etmek için sizlerden yetki aldık. Yola çıktığımız zaman belli hususları söyledik. Yönetim anlayışımızı ortaya koyduk. Hiçbir zaman ben demeyeceğiz ve biz anlayışı ile hareket edeceğimizi söyledik. Az konuşacağız, çok çalışacağız. Bizim adımıza ortaya koyduğumuz eserlerin konuşacağını söyledik” dedi.

Yaptıkları çalışmaları insanların gönlünü alarak yaptıklarını vurgulayan Bilgin, “Her hizmeti yaparken Sivas’a bir hizmeti kazandırırken eserden de daha önemli olan insanlarımızın gönlünü kazanarak, insanlarımızla gönül belediyeciliği anlayışını hakim kılarak şehrin genelinin kabul ettiği, olur verdiği hizmetlerle sizlerle birlikte bu şehre hizmet edeceğiz.  Fethi Akyüz Caddesi’nin kavşak düzenlemesiyle ilgili bir mücadele vardı. Haklı ve doğru bir talepti. Biz de hep şunu söyledik. Hemşerilerimizden gelen haklı, makul ve yapılabilecek her talepte Sivas Belediyesi olarak Sivaslıların emrindeyiz. Bugünde bu haklı talebi yerine getirdik. İnşallah bundan sonra yine hemşerilerimizle, sivil toplum örgütlerimizle, odalarımızla, herkesle bir masada oturarak, istişare ederek, fikirleri konuşarak uygulanabilir her projeyi faaliyete geçirmek bizim boynumuzun borcu asli görevimizdir. Biz belediye makamını, belediyeciliği bir makam olarak görmüyoruz. Millete hizmet etmenin bir aracı bu makamlar gelip geçer. Onlarca belediye başkanı geldi geçti. Ama bu milletin değerlerine saygılı olan bu milletin hassasiyetini gören bu milletle yürüyenler unutulmadı. Bizimde bu görev süremiz bir gün bitecek. İyi işler yaptı dedirtebilirsek bizim yanımıza kalacak olan kazanç budur. Ben kavşak düzenlemesine emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Düzgün bir proje olsun dedik. Esnafımızın, milletimizin hassasiyetini ve şehrin bir bütününü etkileyecek olumsuzluğa meydan vermeyecek bir proje olsun dedik. Herkesle istişare ettik ve ortaya çıkan güzel projeyi uyguladık. İnşallah bundan sonrada her zaman esnafımızın, üretenin, tüccarımızın, sivil toplum örgütlerimizin, kadınlarımızın, gençlerimizin, emeklilerimizin,  engellilerimizin yanında olacağız. Şehirde yaşayan herkesin ve her kesimin iyi ki ben Sivas’ta yaşıyorum ben bu şehirde yaşamaktan mutluyum dedirtecek hayat standartlarını yükseltecek bir şehir inşa etmek, oluşturmak bu anlayışı şehre kılmak bizim asli görevimizdir. Hizmet edeceğiz yollar, köprüler yapacağız. Yollar açacağız. Ama en az onun kadar önemli bunları yaparken hemşerilerimizin gönlünü kazanacağız” ifadelerini kullandı

“BİZİ MAHCUP ETMEDİNİZ”

Yaptıkları çalışmalardan dolayı Belediye Başkanı Hilmi Bilgin’e teşekkür eden Sivas Tesviyeciler ve Oto Sanatkarları Esnaf Odası Başkanı Hakan Demirgil, “Mahalli seçimler öncesinde esnafların sorunlarının giderilmesi ve Sivas Ata Sanayi ile ilgili çeşitli çalışmalar yapmak adına vaatlerde bulunmuştunuz. Vereceğiniz sözlerin arkasında duracağınızı da biliyorduk. Elhamdülillah siz bizi mahcup etmediniz” dedi.

4 Eylül Sanayi Sitesinde altyapı ve asfalt problemi olduğunu ilettiklerini ve bu sorununda giderildiğini aktaran Demirgil, “Geçtiğimiz dönemden gelen çeşitli sorunlarımız vardı. Göreve gelir gelmez, verdiğiniz talimatla altyapı ve asfalt problemini çözerek sanayimize ve şehrimize kazandırdığınız için teşekkür ediyoruz. Bugün de Ata Sanayi’nde Atatürk Caddesi’nden dönüş problemimiz vardı. Yenişehir’e dönüş problemimiz var. Gelen müşterilerimiz dükkanlarımızı bulamıyordu, Yenişehir’e geçemiyordu . Bunu söz vermiştiniz çözeceğiz diye. 3-4 ay boyunca ekibinizle çalışarak çizdiğiniz proje ile gayet başarılı oldu. Yolu 1 haftadır kullanıyorum. En ufak bir tıkanma olmadan esnafımızın problemini çözdünüz. Başkanım esnafın problemlerinin biri çözülürken diğeri geliyor. Bizim problemimiz bitmez. Bundan sonraki problemlerimizi de çözeceğinize eminim. Burada sanayideki bütün esnaflar adına teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.