YÜKSEL MENEKŞE

Sivas Belediyespor, Mersin İdman Yurdu deplasmanından altın değerinde üç puanla döndü. Mersin Stadyumu’nda oynanan müsabakayı, Sivas Belediyespor Kulübü Başkan Yardımcıları Ali İzgi, Harun Budaklı, As Başkan Cengiz Kuzucuoğlu, Kulüp Müdürü Kurbani Bütüner, Tesis sorumlusu Hayati Karaman ile çok az sayıda Mersinli taraftarlar izledi.

Karşılaşmanın ilk yarısı golsüz tamamlanırken, Belediyespor ikinci yarıda etkili ve organize ataklarla rakip kalede gol aradı. Karşılaşmanın 62’nci dakikasında oyuna giren Eren Görür, 78’inci dakikada ceza alanında bulduğu pozisyonu golle süsledi. Karşılaşma, Sivas Belediyespor'un 1 – 0 üstünlüğü ile tamamlandı. Sivas Belediyespor, bu sonuçla sezonun 8. maçında Mersin İdman yurdu karşısında 3 puanın sahibi oldu. Belediyespor, bu sonuçla sıralamada 15 puana sahip 5 takım arasında 5. sırada yer aldı.

Teknik direktör Serdar Bozkurt, hafta içinde iyi hazırlandıklarını belirterek, Mersin’e fark atmaya değil, 3 puan için gittiklerini hatırlattı. Rakip takım ayrımı yapmadan, bütün karşılaşmalara bir disiplin ile hazırlıklarını belirten Bozkurt, maçta ilk dakikalardaki pozisyonu gol olması halinde maçın daha farklı bitebileceğini söyledi. Mersin’den 3 puanla ayrıldıkları için memnuniyetini ifade eden Bozkurt, “Bir çok gol pozisyonu bulduk, atamadık. Önemli olan 3 puandı. 3 puan aldık. Ben sporcularımı tebrik ediyorum. Sahada 90 dakika galibiyet için gayret sarf ettiler” dedi.