HABER MERKEZİ

Sivas Valisi Salih Ayhan İletişimin en temel taşlarından biri olan basının toplumun gerçekleri öğrenmesi ve sesini duyurmasında en etkili araç olduğunu söyledi.

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla açıklamalarda bulunan Vali Ayhan, “Kamu görevi yapan basın, bilgilendirme, aydınlatma, yönlendirme ve kamuoyu oluşturma gibi önemli görevleri yerine getirmektedir. Günümüzde teknolojik gelişmeler sonucu ulaşmış olduğumuz bilgi çağında basının önemi daha da artmıştır” dedi.

Özellikle sosyal medyanın giderek yaygınlaşması etik değerler ile objektif olmanın da önemini ortaya koyduğunun altını çizen Ayhan, “Doğru, ilkeli ve objektif görev anlayışıyla, kamuoyunu gerçeklerle buluşturan, sahada ter döken sektör çalışanları, farklı görüşlerin seslendirilmesine de olanak sağlayarak, toplumu düşünmeye, araştırmaya ve doğru sonuçlara ulaşmaya yönlendirmektedir. Ancak basının bu önemli sorumluluklarını yerine getirebilmesi için meslek etiğini her şeyin üstünde tutması ve kişilik haklarına saygılı habercilik anlayışını benimsemesi gerekmektedir.İşte Sivas basınının da bu sorumlukların bilinciyle kamuoyunun aydınlatılması konusunda üzerine düşen görevi başarıyla yerine getirdiğine inanmaktayım. Diğer illere örnek olan Sivas basını, ortak payda Sivas için gayret göstermekte, ilimize katkı sağlayan ve gelişimine ışık olacak haberlerle kente katkı sağlamaktadır. Kamuoyunu aydınlatmak için her şeye rağmen büyük bir özveri ile görevlerini yerine getiren, sahada aktif olarak görev yapan basın çalışanlarımızı takdir etmemek mümkün değildir. Sektördeki birlik ve beraberliğin her daim sürmesi, duayen gazetecilerimizin eserlerinin ve ekipmanlarının sergilenmesi, şehit gazetecilerimizin emanetlerinin de gelecek kuşaklara taşınması amacıyla hayata geçirdiğimiz ‘Basın Müzesi’ de ilimize büyük bir miras olacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle, Valilik olarak “Geleceğin Sivas”ını oluşturmak için hayata geçirdiğimiz tüm proje ve çalışmalar ile Sivas Kongresi’nin 100. Yılı Etkinliklerini büyük destek vererek gündemden düşürmeyen basınımıza teşekkürlerimi sunuyor, toplumun hızlı, doğru, tarafsız haber alma hakkını temin etmek adına mesai mefhumu gözetmeksizin özveriyle çalışan tüm basın mensuplarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyor; İlimiz gazetecilerinden AdemYavuz, İsmail Güneş, Nazım Düz ve Hakan Tipiler başta olmak üzere görevlerini yaparken hayatlarını kaybeden tüm basın çalışanlarını rahmetle anıyor, en içten sevgi ve muhabbetlerimi sunuyorum” ifadelerini kullandı.