MEHMET TIRPAN

Cumhuriyet Halk Partisi’nin Sivas Merkez ve ilçelerdeki Belediye Başkan adayları tanıtıldı. Mart’ın Sonu Bahar sloganı ile seçim çalışmalarını yürüten Cumhuriyet Halk Partisi Belediye Başkan Adayları oldukça iddialı konuştu.Aday tanıtım programında AK Parti iktidarını ve Belediye Başkan Adayını eleştiren Cumhuriyet Halk Partisi Sivas Milletvekili Ulaş Karasu, “Son dönemlerde TÜDEMSAŞ üzerinde bir oyunlar oynanıyor. Buranın Genel Müdürü Ankara’ya çekiliyor. Adapazarı, Eskişehir ve Sivas’taki fabrikanın 3’ü ortak üretim yapmaya geçiyor. Tek çatı altında toplanıyor. TÜDEMSAŞ üzerinde eğer birileri oyun oynuyorsa her kes aklını başına alsın” dedi. Sivas’a ve Sivaslı’ya bundan sonra yapılacak her ihanetin karşısında daha sert çıkışta bulunacaklarını vurgulayan Karasu, “31 Mart yerel seçimlerinde AK Parti İktidarına gereken dersi vatandaşlarımız sandıkta verecektir. Sivas, Adalet ve Kalkınma Partisi’nin oyuncağı değildir. AK Parti Sivas’ı sürekli kaderine terk edemez. AK Parti adayı televizyonlarda Geminbeli Tüneli’ni ve Yağ Donduran Tüneli’ni yaptıklarını söylüyor. Buraya ilçelerden gelen arkadaşlarımız var. Bu arkadaşlarımız bu tünelleri kullanamadılar. Çünkü tünel inşaatları durdurulmuş. Bitmeyen tünel nasıl oluyor da bitmiş hizmete açılmış gibi aksettiriliyor. Tünellerin bitip bitmeyeceği belli bile değil. Geminbeli Tüneli’nde 120 kişi çalıştırıldı. Tünel inşaatı durduruldu. Bu kardeşlerimizin yaklaşık 30-40 bin TL alacağı var. İktidarın yandaş müteahhiti işçilerin işine son verdi. İşçiler paralarını alamıyorlar. İktidar Partisinin milletvekillerine durumu anlatıyorlar karşılığında bide azar işitiyorlar. İşte Sivas’taki AK Parti zihniyeti budur. Hastane yaptık diyorlar 5 hastaneyi kapattılar 1 hastane yaptılar, hastanenin bir gün sistemi çalışmıyor vatandaşlar perişan oluyor ve doktorlar döner sermaye sistemi yüzünden hastaneden kaçıyor. Üniversitede her gecen gün doktorlar gidiyor yaptıklarını anlatanlar Sivas’ı bu hale getirdikleri için öğünüyorlar. Sivas’ta işsizlik aldı başını gidiyor” ifadelerini kullandı.

“RANTIN DEĞİL HALKIN BELEDİYE BAŞKANI OLMAK İÇİN ADAYIM”

Cumhuriyet Halk Partisi Belediye Başkan Adayı Ali Akyıldız ise , Sivas Belediye Başkanlığına makam sevdası için değil gönül belediyeciliği yapmak için talip olduğunu söyledi.Siyaset anlayışının insan sevgisi olduğuna dikkat çeken Başkan Adayı Akyıldız, “Bütün makamlar ve mevkiler gelip geçicidir. Ama insan sevgisi üzerine siyaset yapıldığı zaman açamayacağın gönül yok, giremeyeceğin kapı yok ve yapamayacağın hizmette yok” dedi.Kendisinin para ve makamla işi olmadığa dikkat çeken Akyıldız, “Sivaslı kardeşlerime bir vefa borcum var. Bu vefa borcumu hizmet ederek ödemek için aday oldum. Rantın değil halkın belediye başkanı olmak için adayım. Sevgi, dostluk ve samimiyeti yeniden ortaya çıkarmak adına Sivaslılarda kucaklaşacağım. 7 gün 24 saat randevusuz ulaşılabilen bir başkan olacağım. Diğer adaylardan bir farkımda hiç kimseyi ayırt etmeden ötekileştirmeden herkesi kucaklayan sen ben demeden bir belediye başkanı profili çizmek için adayım. Dostluğu o makama taşıdığımızda çözülmeyecek sorun yok. Şeffaf bir yönetim olacak. Çalışan hiçbir kardeşim endişeye düşmesin kimse işinden aşından olmayacak ve emeğinin karşılığını fazlaca alacak. Yoksullara daha çok hizmet yapacağız. Belediyenin parasını haram helal gözeterek harcayacağım. Parayı nereye ne kadar harcadımsa kuruşuna kadar hesabını vereceğiz. Milletvekilliği yaptığım dönemde olduğu gibi halka belirli aralıklarla hesap vereceğim. Kaçak göcek iş yapılmayacak kanunlar çerçevesinde herkesin işlemleri nizami bir şekilde yapılacak” şeklinde konuştu.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin Merkez ve ilçelerde aday gösterdikleri isimler şu şekilde, “Sivas Merkez Ali Akyıldız. Akıncılar – Mehmet Us. Deliilyas, Hayati Akbulut, Divriği Hakan Gök, Gemerek Sızır Nevzat Göksu, Gemerek Cepni Gülbaden Yüksel, İmranlı Murat Açıl, Kangal Gökhan Emen, Şarkışla Ayfer Temel, Ulaş Murat Sulakçı, Yıldızeli Bülent Yücel, Zara Kutsi Cantürk.