SİVAS (AA) - Sivas'ta bu yıl "4 Eylül Sivas Kongresi Kültür ve Sanat Şenlikleri" programı kapsamında 6.'ncısı düzenlenecek "Sivas Kitap Günleri"nin hazırlıkları başladı.

İl Özel İdaresi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, tarihi kent meydanında gerçekleştirilecek Sivas 6. Kitap Günleri’ne stantların kurulumu gerçekleştiriliyor.

Her yıl Sivas için önemli görülen bir şahsiyet anısına düzenlenen etkinlik, bu yıl da Selçuklu Sultanı I. İzzettin Keykavus anısına düzenlenecek.

Bu kapsamda yazar, şair ve akademisyenlerle imza ve söyleşiler düzenlenecek.

Kitap günlerine kültür, eğitim, tarih, sanat, edebiyat, spor ve çocuk gelişimi gibi alanlarda yayın yapan 175 yayınevi, 90 stantta kitap severlerle buluşacak.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Nebi Kaya, kurulumu devam eden stantları ziyaret ederek, çalışmaları inceledi ve yetkililerden bilgi aldı.

Kaya, hazırlıkların son aşamasına geldiğini belirterek, "Sivas Kitap Günleri artık Sivas’ın bir markası haline geldi. Hem Sivaslılar hem bizler heyecanla o günleri bekliyoruz. Bu sene de dolu dolu bir kitap günleri yaşayacağız. Türkiye’nin tanınmış simaları gerek tarih, gerek gazetecilik, gerek çocuk gelişimi ve gerekse de edebiyat ve din-tasavvuf anlamında çok önemli isimler burada olacak." ifadelerini kullandı.

Sivas Kitap Günleri 8 Eylül Cuma günü Şifaiye Medresesi’nde yer alan I. İzzettin Keykavus’un türbesinde yapılacak duanın ardından saat 11.00'de açılacak.

Onur konuğu İlber Ortaylı, söyleşisinde "Türklerin Altın Çağı" konusunda sunum yapacak. Hafta boyunca farklı etkinliklerle devam edecek kitap günlerinde söyleşiler yapılacak ve imza günleri gerçekleştirilecek.