MEHMET TIRPAN

Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, Yıkımı bir kaç yıl önce gerçekleştirilen, uzun bir süredir atıl durumda olan eski numune hastanesinin bulunduğu alana yapılacak olan Millet Bahçesini, Belediye olarak kendilerinin ihale edeceğini söyledi.

27 Haziran Öğretmenler Parkı ve eski numune hastanesinin bulunduğu alanın tamamının belediyeye tahsis edildiğini açıklayan Başkan Bilgin, “Kentte ikinci bir millet bahçesi kazandırma noktasında proje çalışmalarımız bitti. Kısa zamanda ihaleye çıkıp o bölgede çalışmalara başlamayı planlıyoruz. O bölgeyi de meydanla bütünleştireceğiz. Mevcut meydana eski ordu evi ve jandarma lojmanlarının yerini dahil ediyoruz. 27 Haziran Öğretmenler Parkı ve eski Numune Hastanesinin yerine de millet bahçesi yaparak meydanla bütünleştireceğiz. Bölgedeki Sanayi Mektebi ve Zanatkarlar Çarşısı da o olanda. Yani kent meydanımızın 5 kat büyüklüğündeki bir meydana sahip olacağız.” dedi.

Sivas’ın 130 bin metrekarelik bir meydana sahip olacağının altını çizen Başkan Bilgin, “ Eski numune hastanesi ve 27 Haziran Öğretmenler Parkı’nın olduğu alanda hayata geçirilecek olan millet bahçesi gerçekten çok önemli. Millet bahçesinin altına kapalı otopark yapılacak. Yine parkın çevresinde açık otoparklarda yer alacak. Büyük bir bütçeli proje ama şehir içinde elzem bir proje. Şehrin merkezinde kalmış atıl bir araziyi biran önce şehre kazandırmak istiyoruz. Eski stadyumun bulunduğu alan yapılan millet bahçesi TOKİ eli ile yapıldı. Orda malumunuz haklı eleştiriler oldu. Bu haklı eleştirilere maruz kalmamak adına ikinci millet bahçesini biz yapacağız. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımızdan da destek alacağız. Şehrin merkezinde yaşayan kent ormanı şeklinde insanların huzur bulabileceği bir alanı oluşturacağız.” Şeklinde konuşmasını sonlandırdı.