MELTEM DUMAN

Pide fiyatlarına yapılan son zamdan esnafta vatandaşta şikayetçi. Yapılan zam hakkında fikirlerini beyan eden vatandaşların bazıları zammı olumlu karşılarken bazıları ise zamma isyan etti. Salgın sürecinde işsizlikten kaynaklı oluşan sıkıntılara son zamanlarda yapılan zamlarda eklenince vatandaşları geçim kaygısı sardı.

Yapılan yeni zamla birlikte 2 TL’den satışa sunulan pide fiyatlarına ilişkin açıklamalarda bulunan  Murat Karaca yapılan zamlardan kendilerinin de muzdarip olduğunu söyledi.

Pide fiyatlarına yapılan zammın ardından simit fiyatlarına da zam yapılmasının planlandığını aktaran Karaca, “Un, maya, tuz gibi girdi maliyetleri artınca ekmeğe zam yapıldı. Biz bu zammı olumlu karşılamıyoruz. Satışlarımız düşüyor. 65 TL’ye aldığımız un şimdi 170 TL oldu. 90 TL’ye aldığımız bir teneke yağ 300 TL oldu. Maliyetler artınca üreticiler de mecburen zam yapmak zorunda kaldı” dedi.

ZAM SİMİDE DE YANSIYACAK

Pide fiyatlarına yapılan zamdan dolayı simit fiyatlarında artacağını aktaran Karaca, “Simit yapımında şeker, yağ ve susam kullanıyor. Bu ürünlere de ciddi zamlar geldi. Dolayısıyla simit fiyatları da artacak gibi gözüküyor. Girdi maliyetlerinin yanı sıra simit yapımında daha fazla insan istihdam ediliyor. Bu durumda fiyat artışlarında önemli etken oluyor. Biz esnaflar olarak yapılan bu zamlarına altından kalkamıyoruz. Temel gıda ürünlerinin fiyatlarına bir standart getirilmeli. Bu ürünlerin fiyatları sürekli yukarı yönde değişiklik gösteriyor. Sabah aldığımız bir ürünü yarına farklı fiyatla almak zorunda kalıyoruz. Yetkililer bu konuda daha duyarlı olursa ne biz nede vatandaş mağdur olmaz” şeklinde konuştu.