Murat POLAT 

Sivasspor, süper lig tarihindeki en sıkıntılı deplasman maçında Beşiktaş’a konuk olacak. Ligde bu sezon beklentilerin çok altında futbol ortaya koyan ve puan sıralamasında 14’ncü sırada yer alan Demir Grup Sivasspor, Pazar günü Beşiktaş’a konuk olacak. Teknik Direktör Tamer Tuna ile yolların ayrılmasıyla birlikte, teknik adam arayışlarının sürdüğü kırmızı-beyazlı ekipte, kötü gidişe teknik adam sorununun eklenmesi sıkıntıları artıyor.  Beşiktaş maçına kulüp yardımcı antrenörleri nezaretinde çıkacak yiğido da gözler maçta ortaya konacak performanslara ve ortaya çıkacak sonuca çevrildi. Beşiktaş, Demir Grup Sivasspor maçı yarın saat 20:30’da başlayacak.

CEZALI YOK

Süper ligin 12’nci haftasında Beşiktaş’a konuk olacak Demir Grup Sivasspor’da zorlu müsabaka öncesinde cezalı futbolcu bulunmuyor.  Hakan Yandaş dışında sakat olan futbolcunun bulunmadığı yiğido, uzun bir aranın ardından ilk kez tam kadroya yakın kadro yapısıyla Beşiktaş karşısında sahada yer alacak.

BEŞİKTAŞ EVİNDE 12 PUAN TOPLADI

Süper ligin 12’nci haftasında sahasında Demir Grup Sivasspor’u konuk edecek Beşiktaş, 6 iç saha maçında 12 puan topladı. 6 karşılaşmada 3 galibiyet, 2 beraberlik ve 1’de mağlubiyet elde eden Beşiktaş, rakip kalelere 13 gol attı. Kalesinde ise 6 gol gördü. Siyah-beyazlı ekip ligde 12’nci haftaya 18 puanla altıncı sırada giriş yaptı.

YİĞİDO DA ALTINCI DEPLASMAN

Süper ligde Demir Grup Sivasspor, ligde 12’nci haftada oynayacağı müsabakayla 6’ncı deplasman müsabakasına çıkacak. 5 deplasman maçında kazanamayan Demir Grup Sivasspor, oynadığı oyunlarda 2 beraberlik, 3 mağlubiyet elde etti. Rakip kalelere 7 gol atan kırmızı-beyazlı takım, kalesinde ise 12 gol gördü. Yiğido, 12’nci haftaya 11 puanla 14’ncü sırada girdi.

25’NCİ RANDEVU

Beşiktaş ile Demir Grup Sivasspor süper lig tarihlerindeki 25’nci lig randevularına İstanbul’da çıkmaya hazırlanıyor. İki ekip arasında oynanan 24 maçta, Beşiktaş 12, Sivasspor ise 7 kez sahalardan galibiyetlerle ayrıldı. Oynanan 24 karşılaşmada siyah-beyazlı ekip 34, kırmızı-beyazlı ekip 25 gol attı. İki ekip arasında 2017-2018 sezonunda oynanan maçlardan ekipler sahalardan birer kez galibiyetle ayrıldı. Sivas’taki müsabakayı 2-1’lik skorla Sivasspor, İstanbul’daki maçı ise 5-1’lik skorla Beşiktaş kazandı.

2’NCİ KEZ UĞURLU

Süper ligin 12’nci haftasında Beşiktaş ile Demir Grup Sivasspor arasında oynanacak müsabakada Ankara bölgesi süper lig hakemlerinden Yaşar Kemal Uğurlu düdük çalacak. Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu’ndan yapılan açıklamaya göre Uğurlu’ya, Kemal Yılmaz, Asım Yusuf Öz yardımcı, Özgür Yankaya ise 4’ncü hakem olarak eşlik edecek. Uğurlu bu sezon kırmızı-beyazlı ekibin deplasmanda 3-1 mağlup olduğu Trabzonspor maçında düdük çaldı.