MELTEM DUMAN

Seyyar satıcıların müşterileri giderek azalıyor.

80 yılından beri esnaflık yaptığını belirten Ethem Semizer, kış aylarının gelmesiyle işlerinin iyice durgunlaştığını ve son yapılan zamlarla nerdeyse günde hiç siftah yapamadığını söyledi.

Sokakta seyyar satıcılık yaparak soğuk hava şartlarında geçimini sağlamaya çalıştığını ifade eden seyyar satıcı Ethem Semizer, “Gün boyu perakende halinin yan kısmında içlik çorap satmak için bu soğuk havada saatlerce bekliyoruz. Son yapılan zamlar bizim işlerimizi de bitirdi. Artık bir çift çorap almak bile vatandaşlar için zorlaştı. 10 TL aldığımız ürünü maalesef şuan 25 TL’ye alıyoruz. Hal böyle olunca buda fiyatlara yansıyor. Vatandaşlarda 20-25 TL’ye aldığımız ürünü bizden 5 TL almak istiyor bunu da biz kabul etmeyince satış yapamıyoruz. Her şeye zam geldiği için bizim ürünlerimize de yüzde yüz zam geldi “diye konuştu.

Perakende sebze halinin bitişiğinde yer alan tezgahının etrafının açık olması sebebi ile sıcak ve soğuk hava şartlarında olumsuz etkilendiklerini belirten Semizer, “Bu işin zorluğu sadece ayakta beklemek değil, yazın sıcak havanın kışın da soğuk havanın bize zorluğu var. Özellikle kışın güneş gitmeye başladıktan sonra ayaza denk gelmemek için tezgâhı korunaklı bir yere kurmaya çalışsak da yine de etkileniyoruz. Bir de hava soğudukça seyyar satıcısı esnafı olarak yağmur ve kar yağışıyla ürünlerimiz kötü olmasını önlemek adına yetkililerden halin üst kısmını kapanmasını rica ediyoruz” ifadelerini kullandı.