MELTEM DUMAN

Şeker şurubunun bir takım işlemlere tabi tutulması sonucunda elde edilen nöbet şekerinin, doğru kullanıldığı zaman pek çok hastalığın tedavisinde etkili olduğuna inanılıyor.

Şekere alternatif olarak çaya, tatlıya ve kahveye kullanabileceğiniz bir şeker türü olan nöbet şekeri hakkında bilgiler veren Aktar Yusuf Kurt, tıpkı bir kristali görüntüsü ile anımsatan bu şifalı şekerin dikkatlı kullanlıdığı taktirde bir çok hastalığa şifalı geleceğini söyledi.

Nöbet şekerinin çaya, tatlıya tereddüt edilmeden kullanılabileceğine değinen aktar Yusuf Kurt, “Nöbet şekerinin Arapça karşılığı nebat şekeri olan bu şeker, diğer şeker türleri gibi sağlığı tehdit etmiyor. Aksine sağlık sorunlarını doğal bir yöntem ile çözmeye yardımcı oluyor. Pek çok firma, bisküvi ve çikolata yapımında bu şekeri tercih ediyor. Şeker şurubunun bir takım işlemlere tabi tutulması sonucunda bu şeker elde ediliyor” dedi.

Aktar kurt, nöbet şekeri için şimdiye kadar yan etkisi şikayetiyle gelenin olmadığını belirterek faydaları nedeniyle kış aylarında  albenisi yüksek ürünler içerisinde yer aldığına dikkat çekerek, “Nöbet şekerinin faydaları saymakla tabikide bitmez ancak, kış ayına bağlı soğuk algınlığında sıkça tercih edilien bu şeker birçok hastalığa şifa kaynağı oluyor. Sunlara değinecek olursak, Soğuk algınlığı semptomlarını en aza indiriyor.Ağız ve boğaz sağlığına iyi gelir. Aneminin tedavisinde önemli bir yere sahiptir. Yüksek tansiyonun düşürülmesinde etkilidir. Bağışıklık sistemini güçlendirir. Böbrek ve kum taşlarının düşürülmesinde yardımcı olur. Hafızayı güçlendirir” diye konuştu.