SEYİT ÖMER YILDIZ

Sivas Fasıl Heyeti Aşıklar ve Halk Oyunları Derneği´nin (SİFAHOD) kuruluşunun 19´uncu yılı dolayısı ile program düzenlendi.

Dernek binasında düzenlenen programa Vali Salih Ayhan, Sivas Beleye Başkan Yardımcısı Turan Topgül, Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Uğurlu, Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Alim Yıldız, İl Kültür ve Turizm Müdürü Teoman Karaca ve davetliler katıldı.

Programda konuşan Sivas Fasıl Heyeti Aşıklar ve Halk Oyunları Derneği Başkanı Ahmet Ayık ; “2001 yılından başlayan Kültür kervanımız yılların sunduğu her türlü sıkıntı ve zorluklara rağmen Aşık, Ozan, Şair, Orta Oyunu, Semah, Semazen Halk Oyunları, Türk Sanat Müziği ve Fasıl Heyeti,Türk Halk Müziği Ses ve Saz topluluklarını oluşturarak günümüze kadar Yurt Dışında Yurt İçinde yapılan kültürel çalışmalarla bir çok başarılar ve kültürümüzden örnekler sunarak Sivas Kültürü yapmaya çalıştık çalışıyoruz. 19 yıldır dernek üyeleri ile birlikte Sivas Fasıl Heyeti Aşıklar ve Halk Oyunları Derneğini elimizden geldiğince bugüne kadar taşıdık, birçok öğrenci yetiştirdik, derneğimizi ayakta tutmak için hep cebimizden harcadık ama ayakta durmakta zorlanıyoruz. Daha önce bu konuyu AK Parti Sivas Milletvekili İsmet Yılmaz’a konuyu ilettik ancak bugüne kadar herhangi bir dönüş alamadık ve bizde daha ısrar etmedik. Ben bu güzel günümüzde bizleri yanlız bırakmayarak teşrif eden, bizleri onurlandıran tüm misafirlerimize saygılarımı sunuyorum” şeklinde konuştu.