SEYİT ÖMER YILDIZ

İnsan sağlığı açısından bir çok faydası bulunan kuşburnunun marmelatıda oldukça faydalı etkileri ile dikkat çekiyor.

Kuşburnu yıkanıp 6 saate kadar kaynatıldıktan sonra posası suyundan ayrılarak süzüldükten sonra kalan posa yaklaşık 2 saat daha kaynatılıyor ve daha sonra şeker ilave edilerek kavonozlara konulan kuşburnu marmelatı hazır hale geliyor.

Kış mevsiminde de kuşburnuyu farklı şekilde tüketmek isteyenlerin tercihleri arasında yer alan kuşburnu marmelatı sabah kahvaltılarında sofralardaki yerini alıyor. İçeriğindeki birçok vitamin ve mineral ile kış aylarından vücut direncini arttırarak soğuğa karşı koruma sağlaması ile biliniyor. Ayrıca şeker ilavesiz kuşburnu marmelatı özellikle şeker hastalarınında rahatlıkla kullanabildiği bir gıda olarak yerini koruyor.