SEYİT ÖMER YILDIZ

İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Fethullah Selçuk Moğulkoç, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla basın mensupları ile bir araya gelerek şiddete karşı olduklarını açıkladı.

Sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin varlığı ülkemizdeki sağlık çalışanlarının neredeyse tümünü son derece olumsuz etkilediğinin altını çizen Moğulkoç, “Sağlık çalışanları olarak bizler 365 günün 24 saati hiç ara vermeden, ailelerimizden fedakârlık ederek; hastanelerde, aile sağlığı merkezlerinde, 112 acil sağlık hizmetlerinde, ihtiyaç duyulan her yerde ve en sıkıntılı anlarda halkımıza hizmet vermekteyiz. Bizler hizmet sunumu esnasında vatandaşlarımızdan asgari nezaket ve saygı kurallarına riayet etmelerini, bizim de bu toplumun bir parçası olduğumuzu, insan olduğumuzu, yeme, içme, dinlenme gibi ihtiyaçlarımızın olduğunu bilmelerini istiyoruz” dedi.

İl Sağlık Müdürlüğü ve sağlık camiası olarak “Sağlıkta Şiddete Sıfır Tolerans” yaklaşımını benimsediklerini aktaran Moğulkoç, “Görevi başında şiddete maruz kalan çalışanlarımızın her zaman yanında olduğumuzun bilinmesini istiyoruz. Bakanlığımızın yaptığı düzenlemeler kapsamında şiddete maruz kalan çalışanlarımıza kurumumuz bünyesinde görevli avukatlarımız vasıtasıyla her türlü hukuki ve idari desteği sağlıyoruz. Sağlık çalışanları olarak bizlerin halkımızdan ve adaletten beklentimiz; içimizde bulunan şiddete meyilli kişilerin adalet önünde hak ettikleri en ağır ceza ile cezalandırılmalarıdır. Halkımıza, adil, ulaşılabilir bir sağlık hizmeti için çabalayan, her türlü şiddet olayına rağmen aynı heyecan ve özveriyle canını tehlikeye atmaktan kaçınmadan hizmet veren sağlık çalışanlarımız kutsal bir görevi üstlenmektedir.  Yapılan yasal düzenlemeler ile ülkemizde hasta hakları belirli bir noktaya ulaştı. Nasıl ki insanlarımızın bu haklarını etkin bir şekilde kullanmalarına yine biz sağlık çalışanları katkıda bulunuyorsak biz sağlık çalışanlarının da haklarının olduğunun unutulmaması ve insanlarımızın sağlık hizmeti alırken bunlara dikkat etmesini istiyoruz. Sağlık çalışanlarının toplumda ki saygın yerinin korunması, şiddetin her türüne geçit verilmemesi hususunda siz basın mensupları vasıtasıyla halkımızın her bir bireyinden aktif destek bekliyoruz” ifadelerini kullandı.