HALİL YAVUZ CANPOLAT

İlimizde etkili olan güneşli hava vatandaşları soğuk içecek ve tatlılara yönlendirdi. Özellikle yaz aylarında vatandaşlar tarafından tercih edilen dondurma, bu günlerde rövanşta. Hava sıcaklıklarının artması ile birlikte dondurmacılara ilgi arttı bu durum ise dondurmacılarında yüzünü güldürüyor.

Her yaz aylarında olduğu gibi bu yazda dondurma Sivas halkının en çok tercih ettiği tatlılar arasında ilk sırada yer alıyor. Kıvamı ve tadıyla adeta vatandaşları serileten dondurma ve soğuk içecekler, vücut direncini de artırıyor. 

Dondurma satışı yapan Yarışoğlu, havaların sıcak olması nedeni dondurma satışlarının oldukça yoğun olduğunu ifade ederek, önümüzdeki günlerde ilginin daha da artacağını beklediklerini söyledi.

Yasakların kalkmasının ardından vatandaşların talebinin artması yönünde beklentileri olduklarını aktaran Yarışoğlu, “Bu mesleği çocukluğumuzdan bu yana sürdürüyoruz. Tatlı ve dondurma satıyoruz. İşimizi severek yapıyoruz. Bizden sonra bu mesleği çocuklarımız ve ailemiz yürütürler mi bilmem. Havaların ısınmasıyla satışlarımız arttı. Bu da bizleri memnun etti. Yazın en çok dondurma gidiyor. Bunun sebebi ise hafif olmasından dolayı. Yazın şerbetli tatlılar fazla tercih edilmiyor. En çok ilgi süt ağırlıklı tatlılara rağbet var. Bunun başında ise dondurma ilk sırada yer alıyor. Kahramanmaraş dondurması olarak bilinen dondurma süt, salep, şeker kullanılıyor. Diğer katkı maddeleri olmuyor sağlık açısından çok faydalıdır. Kıvamını iyi tutturulması gerekiyor. Dondurma fiyatlarında ise fazla artış olmamıştır” ifadelerini kullandı.

Sıcak havayı fırsat bilen vatandaşlar ise dondurma yemenin keyfini çıkarıyor.