MEHMET TIRPAN

Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, Sıcak Çermiği çağın getirdiği yeniliklere hem de geçmişteki hatıraları yaşatacak bir anlayışla birlikte yenilediklerini söyledi.

Yönetimde birlikteliği sağlayarak Sıcak çermiği iç ve dış turizme kazandırmak adına Valilikle birlikte adımlar attıklarının altını çizen Başkan Bilgin, “Bölgede seçim vaatlerimizden biri olan Altınkale projesini İl Özel İdaresi öncülüğünde şehrimize kazandırdık ve yoğunda ilgi görüyor. Çadır kültürünü tekrar hayata geçirdik. 80 çadır kuruldu ve hizmet veriyor. Belediye olarak bungalov evlerin ihalesini de yaptık. Ekim ayı gibi inşallah hizmete girecek. Modern ve bölgeye değer katacak bungalov evlerde hayata geçtiği zaman bir bütün olarak Sıcak Çermiği tatil köyü mantığı ile hemşerilerimizin hizmetine sunacağız” dedi.

Bölgede yapılan ancak pandemi nedeni ile açılmayan aqva parkında Eylül ayında açılmasının planlandığının altını çizen Başkan Bilgin, “Sıcak Çermiğe artık tatil köyü gözü ile bakabiliriz. Son yapılan çalışmaların ardından bölgede oldukça fazla hareketliliğin olduğunu görüyoruz. Bu durumda bize doğru projeleri hayata geçirdiğimizi gösteriyor. Bölgedeki tüm tesisleri tek elden yönetmek adına da İl Özel İdaresi ve Belediye olarak SİVJET adı altında bir şirket kurduk. Sıcak Çermikte bulunan tüm tesisleri artık tek elden yöneteceğiz.  Sıcak Çermikte ikili bir yapı vardı. O bölgede bulunan belde belediyesinin kapatılması ile birlikte Özel İdare yetkili idi. Ama sahada vatandaş bölgedeki eksiklikleri belediyeye yansıtıyordu. Bu sebeple Valilik ve Belediye olmak üzere bölgede ortak çalışma yapmaya karar verdik. Çağın geldiği noktada Sıcak Çermik gibi bir değerin birlik anlayışı ile yöneteceğiz. Alt yapı, temizlik ve suyun yönetimi konusunda çalışmaları SİVJET yönetimi bünyesinde yapacağız” ifadelerini kullandı.

SOĞUK ÇERMİKTE DİZAY EDİLECEK

Soğuk Çermiğinde çağın gereksinimlerine göre düzenleneceğinin altını çizen Başkan Bilgin, “Soğuk Çermik ile ilgili de çalışmalar yapacağız. Aslında Soğuk Çermik de Sıcak Çermik kadar önemli bir alan. Oraya da inşallah bungalov evler yapacağız. 2 değerimizi de bir bütün olarak tasarlayacağız. Bu bölgeleri Sivas’a ekonomik anlamda katkı sağlayan alanlar haline getireceğiz.  Biz Belediye olarak özel sektörün olduğu alanlarda öncü olacağız. Biz özel sektöre öncü olacağız ve o alandan çekileceğiz. Çünkü artık kamunun hantal yapısı ile hizmet sektöründe başarılı olma şansımız yok. Kamunun belli bir noktada rol model olması için çok küçük ve butik hizmetleri olabilir” ifadelerini kullandı.