MEHMET TIRPAN

Memur-Sen İl Başkanı Halil İbrahim Temiz, sendika üyeleri kent meydanından eylem yaparak seyyanen zam istedi ve toplu sözleşme taleplerini dile getirdiler. Temiz’e Sağlık Sen, Büro Memur Sen ve Enerji Bir Sen üyeleri de destek verdi.

Enflasyon rakamlarının karşısında memur maaşlarına verilen zammın eridiğini ifade eden Başkan Temiz, “Memur maaşları enflasyonla eriyor gelir vergisi ile geriliyor. Hiçbir gerçeği ıskalamadan, özellikle enflasyon üzerinden yaşanan gelir kayıplarının tazmini noktasında hem sesimizi hem de sözümüzü bu meydandan ve diğer 80 ilimizden yükseltiyoruz. Buradan sesleniyoruz yetkililere Memur maaşlarına seyyanen zam alemde ise nam yapın” dedi.

Memur maaşlarındaki artışın hayali enflasyon hedefleri ile değil de gerçek enflasyon rakamları üzerinden hesaplanması gerektiğini altını çizen Başkan Anlı, “Kamu görevlisi devletin yükü değil gücüdür. Her şeye zam yapılırken memurun seyretmesi beklenemez. Biz, gerçeklere uygun yüzdelik zam, geçmiş kayıpların telafisi için seyyanen zam ve büyüyen Türkiye’den memurların refahına düşen payını istiyoruz. Kamu işvereninin belirlediği zam, Mart demeden buharlaşıyor. Tam da bu yüzden, en düşük devlet memuru maaşının yüzde 10’undan az olmamak üzere seyyanen zam talebini her zemin ve şartta dile getirdik, getirmeye de devam edeceğiz. Artık bahaneleri ortadan kaldıralım, gerçekleri konuşalım. Gelin, kamu görevlilerini ferahlatacak ve bu amaçla da refahtan pay almalarını sağlayacak bir paradigma değişimini hayata geçirelim. Seyyanen zam çağrımız, bu kapsamda görülmeli, Gelir kayıpları giderilmeli. Biz, olmayan bir kaynaktan artış istemiyoruz. Var olan ve kamu görevlilerinden sakınılan bir kaynaktan payımız olanın, hakkımız olanın verilmesini istiyoruz” ifadelerini kullandı.

“EVDEKİ HESAP ÇARŞIYA UYNUYOR”

6. dönem toplu sözleşmenin arefesinde, açıklanan enflasyon rakamlarının ardından hayal kırıklığı yaşadıklarının altını çizen Başkan Anlı, “ Açıklanan enflasyon rakamlarına bakıyoruz, aldığımı maaşa bakıyor ve gerçek enflasyona bakıyoruz bir türlü evdeki hesabı çarşıya uyduramıyoruz. Hükümet, oluşturduğu sistematikte kamu görevlilerini enflasyona ezdirmeyeceğiz diyor ancak bu söz gerçeğini yansıtmıyor” dedi.

Kamu görevlilerinin enflasyon rakamları karşısında bırakın ezilmeyi direnecek gücünün kalmadığının altını çizen Anlı, “Ücretlere yapılacak artışın dışında, Türkiye’nin büyümesinde ve gelişmesinde en çok katkıya sahip olan kamu görevlilerine refahtan pay istiyoruz. Kamu görevlilerine, enflasyon kaynaklı yaşanan ekonomik kayıpların telafisi için en düşük devlet memuru aylığının %10’u kadar seyyanen zam yapılmasını; En düşük devlet memuru maaşının da yükseltilmesini istiyoruz. Kamuda asli istihdamın kadrolu olmasını ve sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesini istiyoruz. Yardımcı Hizmetler Sınıfının kaldırılarak, Personelin Genel İdari Hizmetler Sınıfına geçirilmesini istiyoruz. Siyasi iradenin vaadi olan 3600 ek göstergenin sınıf ve unvan ayrımı yapılmaksızın yerine getirilmesini istiyoruz. Aile yardımının artırılmasını ve emeklilere de ödenmesini istiyoruz. Memurlara da Dini Bayram İkramiyesi ödenmesini istiyoruz. Ek Ödeme oranlarında artış istiyoruz. Derece-Kademe sınırlandırılmasının kaldırılmasını istiyoruz. Temel insan haklarından olan grev ve siyaset hakkının verilmesini istiyoruz” şeklinde konuştu.

Açıklamaların ardından sloganlar atan grup olaysız bir şekilde dağıldı.