SİVAS (AA) - Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Beşir Köksal, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Köksal, mesajında, 30 Ağustos ruhunun ilelebet yaşayacağını belirterek, bu zaferin Anadolu'nun bağımsızlık ve özgürlüğünden hiçbir zaman taviz vermeyeceğinin de bir göstergesi olduğunu aktardı.

30 Ağustos Zafer Bayramı'nın şanlı tarihin özel günlerinden birisi olduğunu vurgulayan Köksal, şunları kaydetti:

"Bu savaşla birlikte Türk milleti güç birliği yaparak kendisini tarih sahnesinden silmek isteyenlere bir ders vermiştir. 30 Ağustos Zafer Bayramı Türk milletinin yediden yetmişe verilen var olma mücadelesidir. 1922 yılında 26 Ağustos'ta başlayıp, 30 Ağustos’ta Dumlupınar’da Mustafa Kemal Atatürk’ün başkumandanlığında zaferle sonuçlanan Başkomutanlık Meydan Muharebesi dünyaya verilen en önemli mesajdır. Türk tarihinin dönüm noktalarından biri olan Sakarya Savaşı'ndan sonra düşman işgalini sonlandıracak Büyük Taarruz'la 30 Ağustos'ta zafere ulaşılmıştır. Bu zafer , aydınlık yarınların habercisi olmuş, mutlu, huzurlu çağdaş bir yaşamın kapılarını açmıştır."

Köksal, son günlerde yaşanan terör olaylarına de değinerek, ülkenin birlik ve beraberliğini bozmak isteyenlere asla fırsat verilmeyeceğini ifade etti.