MEHMET TIRPAN

Sivas Demir Çelik Fabrikası'nda çalışan işler 22 Mart 2022 tarihinden itibaren çalışmayan SİDEMİR’in yeniden faliyete başlaması, işçi alacaklarının ödenmesi ve fabrikaya kayyum atanması noktasında Atatürk ve Kongre Müzesi Bahçesi'nde eylem yaptılar. İşçilerin aileleri ile birlikte yaptığı eyleme Cumhuriyet Halk Partisi Sivas Milletvekili Ulaş Karasu, Yeniden Refah Partisi İl Başkanı Cemil Laçiner ve bazı sivil toplum örgütlerinin temsilcileri katıldı.

İşçilerin eylemlerine destek verdiklerini ve Kangal’da eylem yapan işçilerinde SİDEMİR çalışanlarına selam yolladıklarını aktaran Cumhuriyet Halk Partisi Sivas Miletvekili Ulaş Karasu, “SİDEMİR 18 yıldır Sivas’ın kanayan yarası. Sahibinin kim olduğunun hiç bir önemi yoktur. SİDEMİR şu durumda devlete en fazla borcu bulunan 3 fabrikadan biridir. SİDEMİR’in 3 milyarın üzerinde vergi ve SGK borcu var. Normal bir vatandaşın araç vergisi borcu veya bir gencin burs borçu olduğunda devlet ya araç sahibinin aracına haciz koyuyor yada borçlu kişilerin hesaplarına bloke koyuyor. Ama 18 yıldır borcunu ödemeyen fabrikaya devlet el koymamıştır. En son Demir Yumruk operasyonunun ardından 39 şirkete el konulmuş asıl hikayenin başında bulunan SİDEMİR’e kayyum atanmamıştır. SİDEMİR’e sadece işçilerin değil tüm Sivaslıların sahip çıkması gerekmektedir. Birileri birilerinden korktuğu için dalaşmak istemediği için üç maymunu oynuyorlar. Sivaslıları ve siyasileri SİDEMİR’e sahip çıkmaya davet ediyoruz."  ifadelerini kullandı.

Konuya ilişkin Yeniden Refah Partisi İl Başkanı Cemil Laçiner ve SİDEMİR Heyet Başkanı Safa Akın’da açıklamalarda bulunarak siyasilere ve yetkililere seslendiler.