MEHMET TIRPAN

Winflex firmasını Sivas’a kazandıran Sivaslı genç girişimci Gökhan Dinler, memleketi Sivas’a yalıtım üzerine yatırım yapmayı planlıyor. Ses yalıtımını Sivas’ta yaygınlaştırmayı hedefleyen genç işadamı Dinler, yapacağı yatırımla istihdama da katkı sağlayacak.

Winflex Ses Yalıtımı ve İzolasyonu Genel Müdürü Gökhan Dinler, “Gürültünün günümüzde, özellikle kentleşmenin plansız yürüdüğü bölgelerde insan sağlığına ve konforuna zarar veren en önemli etkenler arasında. Bir konuttaki konforu ve o evin değerini belirleyen en önemli unsur yine evin iyi bir yalıtıma sahip olmasından kaynaklanıyor. Ses yalıtımı, temel olarak gürültünün insan üzerinde oluşturacağı zararlı etkileri ortadan kaldırıyor” dedi.

2019 Yılında piyasaya sunduğu  (WF-RB-Guard Block ve  WF-BE-Guard Barrier) Yalıtım Bariyerleri hakkında bilgiler veren Dinler, “Bir binanın ses ve ısı yalıtım problemlerini en uygun maliyetlerle çözebiliyor ve alternatif ürünleri ile sanayi, otomotiv, endüstriyel, inşaat gibi alanlar içinde alternatifler üretiyoruz” ifadelerini kullandı.

WİNFLEX HAKKINDA BİLGİ ALABİLİR MİYİZ ?

Memleket Gazetesinde yayınlanan iş dünyası sayfasına konuk olan Winflex markasının Genel Müdürü Gökhan Dinler, “14 yılık tecrübe ve bilgi birikimimiz var. İstanbul ve İzmir Organize Sanayi Bölgesinde üretim tesislerimiz var. Tesislerimizde ses ve ısı yalıtım ürünlerinin imalatını ve ithalatını gerçekleştirmekteyiz” dedi.

Ürettikleri ürünler hakkında kapsamlı bilgiler veren Dinler, “Ses ve Akustik Yalıtımı sağlayan Bondex (Rebonded) Ses Yalıtım Süngeri, İzolasyonlu Kauçuk Mantar, Ağır Ses Bariyerleri, HPE-Ses ve Isı Yalıtımlı Akustik Şilte , Ses ve Isı Yalıtımlı Çelik ve İç oda Kapıları gibi kısaca tüm sektörlerde Çevre ve Şehircilik Bakanlığının zorunlu tuttuğu ürünlerin üretimini yapıyoruz. Günlük 40bin ile 70 bin m² üretim kapasitesine sahip firmamız, üretim grubunda Türkiye’de tüm alanları tek çatı altında toplayarak en yüksek kapasiteli üreticisi konumu haline gelmiştir” şeklinde konuştu.

“BAŞARILARIMIZ RASTLANTI DEĞİL, BİR SEÇİMDİR”

Winflex Ses ve Isı Yalıtım sektörde yaşanan problemleri çözüme ulaştırmak amacıyla birinci sınıf kalitede üretilen ürünleri ihtiyaç duyulan Pazar alanlarına en uygun fiyatlarla sunduklarını aktaran Dinler, “ Winflex olarak ‘Başarılarımız rastlantı değil, bir seçimdir’ politikamız ile siz değerli firmalarımızı güç zincirimizde görmeyi, çözümlenemeyen problemleri, alternatif çözümlerle  alınabileceğini temenni ediyoruz” dedi.

Winflex olarak yıllardır deneyimli kadroları ve teknik bilgi birikimleri ile müşterilerine hizmet verdiklerini aktaran Dinler, “Alışveriş merkezleri, havaalanları, müzik ve eğlence merkezleri, konferans salonları, sinema salonları gibi hacim akustiği ihtiyacı olan alanlarda çalışmalar yaptık. Yine yaşam alanlarından ses yalıtımı ve gürültü kontrolü gereken konut ve fabrika projelerine, yüksek ses yalıtımı gereken jeneratör ve kompresör kabinlerinden mekanik dairelere kadar sayısız projede mühendislik çözümü sağladık. Türkiye ve yurtdışındaki müşterilerimizin ihtiyaçlarına eksiksiz cevap verebiliyoruz. Ayrıca Ürünlerimizin hepsi uluslararası sertifikaya sahip. Dolayısıyla bizi sektörden ayıran şeylerden birisi de her şeyi sertifikaya dayandırıyor olmamız” ibarelerini kullandı.

“SES VE ISI YALITIMI ZORUNLU HALE GELDİ”

Günümüzde ses ve ısı yalıtımının artık bir konfor değil zorunluluk haline geldiğinin altını çizen İş adamı Dinler, “Üretimini gerçekleştirdiğimiz ürünler ses, ısı, yangın ve darbe emici özelliğine sahip ayrıca yanmazlığın önemli olduğu alanlarda ses yutumu ve ses iletimi kaybı için çözüm sağlayan bir üründür. Ses emici süngeri ile oda içindeki gürültüyü azaltırken, içindeki bariyer ile de sesin bir başka odaya geçişini engelliyor” dedi.

Winflex’i farklı kılan bir farklı özelliğinin de gürültünün şiddetine göre farklı kalınlıklarda ve yoğunluklarda üretilebildiğini belirten Dinler, “Yutum kabiliyetini yükseltmek için piramit, yumurta, labirent, spesiyal gibi akustik sünger seçenekleri mevcuttur. Ürün içinde kullandığımız  çift tarafı keçeli EPDM bariyer de ses sönümlemek amaçlı üretilmiş özel bir üründür. 1700-2000 kg/m3 ün üzerindeki yoğunluğu ve esnek yapısıyla iki duvar arasında 2 milimetrelik bir Winflex ile ses iletimini ciddi oranda azaltmak artık mümkün. Üstelik uygulaması da çok kolaydır” ifadelerini kullandı.

“3 BOYUTLU SES PROBLEMLERİNİ RAHATLIKLA ÇÖZEBİLİYORUZ”

Ürettikleri diğer bir ürün olan Akustik süngerler hakkında da bilgi paylaşımında bulunan Dinler, “Eko ve yankılanmaları sönümlemek adına üretilen ve normal süngerlere göre dökülme ve kopmaya karşı daha dayanıklı olan Akustik Süngerlerimiz de mevcuttur. İpeksi ve kadifemsi yüzeyi bulunan, farklı renk ve desenler ile sınırsız alternatiflerde hizmete sunulan akustik ve ses  yalıtımı sağlayan bir ürün grubumuzdur” dedi.

Akustik süngerleri yankının çok olduğu alanlarda kullandıklarını vurgulayan İş Adamı Dinler, “50 - 90kg/ m3 özel olarak üretilen yüksek performanslı akustik süngerler Restoran, AVM, sinema ve toplantı salonları, disko ve düğün salonları, çağrı merkezleri kısaca yankıyı kesmek istediğiniz ya da akustik düzenleme gereken her alanda sınırsız bir tasarım özgürlüğünden bahsediyoruz. Winflex dekoratif anlamda birçok avantajlar sunuyor. Amacımız, müşterilerimizim dekoratif isteğini en iyi performansla sunmak. Bugüne kadar ses kesen malzemeler genelde siyah renkli ve estetik formlardan uzak olduklarından dekoratif anlamda çok hoş durmuyordu. Bu nedenle özel CNC ve Lazer kesimler ile ortama uygun desen, renk ve formlarda, görüntüyü bozmadan, dekoratif çözümlerle 2 ve 3 boyutlu ses problemlerini rahatlıkla çözebiliyoruz” şeklinde konuştu.

“YALITIMLA İLGİLİ YASAL DÜZENLEMELER YETERLİ DEĞİL”

Mevcut yapılan konutlarda özellikle ses konusunda insanların birbiri ile sürekli tartıştığını hatırlatan Genel Müdür Dinler, “Türkiye’de ses ve akustik yalıtımıyla ilgili yasal düzenlemeler yeterli değildir. Ses yalıtımıyla ilgili mevcut bir mevzuat var ama açıkçası konutlarda bu ya yeterli değil ya da bu iş layıkıyla yapılmıyor ve denetlenmiyor. Türkiye’de ısı ve ses yalıtımda yasal olarak düzenlemeler yapılmış olmasına rağmen ses konusunda henüz başarılı bir seviyede değiliz” dedi.

Ses konusunda geçmişe göre çok daha iyi olmalarına rağmen hala geliştirmeleri gereken bir çok unsurun olduğunun da altını çizen Dinler, “Yeni projeler üzerinde sıkı çalışmalar yürütüyoruz. Çünkü artık konutların artması, dar alanlarda çok sayıda kişinin yaşamak zorunda kalması, ses ve ısı yalıtımının önemini daha da gündeme getiriyor. Yüksek, kalabalık binalarda ses yalıtımı kaçınılmaz bir uygulama haline geldi. Bununla birlikte ses yalıtımı artık bir pazarlama aracı olarak kullanılmaya başlandı. Tüketici de ses yalıtımını talep eder duruma geldi. Üst kattaki komşunun, çocuklar dahil evin içinde koşturmaları nedenini ile yüksek desibelli gürültü yapıyorlar. Bu gürültüyü ortadan kaldıracak bir ses yalıtımının ‘yok’ olduğunun inancı ve söylentisi mevcuttur. Bu nedenle  insanların müstakil olmayan yaşam alanlarında daha fazla dikkat etmeleri ve daha nazik olmaları gerekiyor. Bu duyarlılığa sahip olmayan bireylerimize bunu nasıl anlatabiliriz ki ? Diğer bir etken ise üst kattaki yatak odasının gıcırdayan kapının sesini duyuyor, tuvalet ve banyo sanki bizim odamızın içindeymiş gibi gürültünün gelmesi. Sonuç olarak yalıtımın iyi yapılmadığını düşündürüyor ki başka da bir açıklaması yok zaten. Bu noktada gürültüden rahatsız olmanın dışında başka bir önemli sorun da karşımıza çıkıyor. Mahremiyet ! Gıcırdayan kapının sesi alt kattan duyuluyorsa yaşadığımız alanlarda hiçbir mahremiyet durumu kalmıyor. O kadar para harcanıp yapılan ve alınan  güvenlikli, havuzlu, parklı, bahçeli, modern, şık siteler evet güzel ama ya evde ses yalıtımı yoksa? Ya da Kullanılan malzemeler yeterli niteliklere  sahip değilse ?  Bu noktada yapılan ve harcanan her şey anlamını yitiriyor” ifadelerini kullandı.