MELTEM DUMAN

Salgın dolayısıyla yüzyüze eğitime ara verilmesi ile birlikte işleri duran servisçilerin nihayet yüzleri gülecek.

6 Eylül’de açılması beklenen okullar velileri ve öğrencileri ulaşım için servisçi aramaya yönlendirdi. Hal böyle olunca akıllara gelen soru servis fiyatları ne olacak? oldu.

Korona öncesi 100-150 TL’ye öğrenci taşıyan servisçiler zam yapma kararı aldı. Alınan karar doğrultusunda servis ücretleri 250-300  TL arasında değişmeye başladı. Fiyatların aşırı derecede artması aileleri zorlayacak gibi görünüyor.

SERVİSÇİLER VE VELİLER KARŞI KARŞIYA GELECEK

Diğer illere oranla Sivas’ın küçük bir şehir olmasına rağmen zammın kaçınılmaz olduğunun altını çizen servisçiler konu ile ilgili değerlendirmede bulundu.

Servisçiler, “Veliler bu durumdan hoşnut olmayacak ama bizimde korona dan kaynaklı işlerimiz durdu. Mazotta zamlandı. Her şey ateş pahası. Bu sebeple servis ücretlerine zam yapmak zorunda kaldık. Hal böyle olunca maalesef veliler ile karşı karşıya geldik. Velilerimiz servis ücretleri noktasında bizimle pazarlık ediyor. Bizde velilerimizi kırmamak için cüzi miktarlarda ikramlarda bulunuyoruz. Yine de itiraz eden velilerde var. Orta yolu bulmakta zorlansakta yeni eğitim-öğretim yılı kazasız belasız geçirmeyi temenni ediyoruz” dediler.