SEYİT ÖMER YILDIZ

Sivas Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Şaban Yalman, Çin’de başlayıp dünyayı etkisi altına alan Corona virüs ile ilgili alınan tedbirler hakkında bilgi verdi.

Başkan Yalman, “Hükümetimiz bu konuyla alakalı tüm tedbirleri almıştır. Bu tedbirler içerisinde bizim taşımacı esnafımızı da doğrudan ilgilendiren tedbirler vardır. Toplu taşıma araçlarımızda dezenfekte çalışmaları yapıldı. Periyodik aralıklarla da devam edecektir. Halkımız bu konuda rahat olsunlar. Servis araçlarımızın da bir kısmının dezenfekte çalışmaları yapıldı. Okulların açılmasıyla servis araçlarımızın da dezenfektesi yapılmış olacak. Diğer yandan taksici esnafımız var. Bunlarla da alakalı periyodik olarak dezenfekte yapılıyor. Belediyemiz çok yoğun olduğu için sıra doğrudan gelmiyor ama durak durak taksilerimizin dezenfektesi yapılıyor. Hepsinin aynı günde yetiştirilmesi olanaksız” dedi.

SERVİS ÜCRETLERİ İLE İLGİLİ ŞİKAYETLER ARTTI

Okulların tatil olmasıyla birlikte bir çok velinin servis parası vermek istememesine değinen Yalman, “Okulların tatil olmasıyla birlikte okul servis araçlarımız tatilde. İki gündür yoğun şekilde odamızı arayarak, bu araçların çalışmadığı halde servis ücreti aldıkları dile getiriliyor. Servis araçlarımızın bu ay içerisindeki alacakları para şuan ki tatille alakalıdır. Yani daha sonraki tatil iki ay mı uzar, bir ay mı uzar bunu bilmiyoruz. O tatille alakalı değildir. Bu 15 günlük tatil sürecinin servis ücreti alınacaktır. Ondan sonraki firmalar arasında yapılan bir sözleşme vardır. Bu servislerin veli ile yapmış oldukları bir sözleşme var. Bu sözleşme nasıl, neyi kapsıyor ona göre hareket edilecektir” dedi.

NÖBETÇİ NOTER UYGULAMASI SONLANDIRILDI

Başkan Yalman geçtiğimiz aylarda başlatılan nöbetçi noter uygulamasınında corona virüs sebebi ile kaldırıldığını bununla birlikte dolayısı ile hafta sonu plaka basımı olmayacağını da aktararak açıklamasını sonlandırdı.