MELDA GENEŞ

Doğal görünümü ile herkesi büyüleyen Serpincik Göleti piknik yapmak isteyenlerin en çok tercih ettiği mekanlar arasında yer alıyor.  Hafta sonu sakin bir ortamda hem balık tutmak hem de semaverini yakarak gölet keyfi çıkarmak isteyen Sivaslılar, soluğu Serpincik Göletinde alıyor. Ancak gölet, çevresi ve yol kenarlarına atılan çöpler bu kadarda olmaz dedirtti.

Çöp konteynırlarının yetersiz olması ne yazık ki çöplerin yerlere taşmasına neden oluyor. Bir taraftan Sivas’ın gelişmesi ve güzelleşmesi adına olumlu atımlar atılırken, öte yandan bu tür çirkin görüntülerin ortaya çıkması da başarıya gölge düşürüyor. Çöplerin zamanında alınmaması da istenmeyen kokuların yayılmasına neden oluyor.

1 Temmuz’da kalkan yasakların ardında hafta sonu yoğun günlerden birini geçiren Serpincik Göleti, hem yerli hem de yabancı turistlerin çöp yığıntısı görüntüleri ile karşılaşmaları, gözlerin yetkililere çevrilmesine neden oluyor.

Güneş batışını izleyen bazı vatandaşlar, bu manzaranın tüm yorgunluklarını aldığını belirterek, göleti kirletmeye kimsenin hakkının olmadığını kaydettiler. Serpincik Göleti’nin çevresi bilinçsiz insanlarca kirletilmesi, çevreciler tarafından da eleştiriliyor.

Serpincik köyünde ikamet eden vatandaşlar, doğa harikası olan gölete ilişkin Sivas Belediyesinin hazırladığı projenin biran önce hayata geçirilmesini talep ediyor. Gölet’in turizme kazandırılması noktasında biran önce adımların atılması gerektiğine vurgu yapan bölge halkı da çöp sorunundan rahatsız.

Çöplerin günlük alınmasını isteyen bölge sakinleri, gece geç saatlerde bölgede alkol alan kişilere taviz verilmemesi, denetimlerin ise daha da sıklaştırılması gerektiğini de belirtti.