Sivas kent merkezine 9 km uzaklıkta bulunan Serpincik göleti içinde bulunduğu atıl durumdan biran önce kurtarılması ve Sivas’a kazandırılması bekleniyor. Önceki dönem Belediye Başkanlığınca gündeme getirilen ancak proje aşamasında kalan Serpincik Göleti’nin Hilmi Bilgin döneminde tekrar gündeme alınması bekleniyor.

SEYİT ÖMER YILDIZ

Sivas’ta bulunan ve kent merkezine yakınlığı ile vatandaşların uğrak alanlarından bir tanesi olan serpincik göleti bakımsızlık nedeni ile atıl görünümü yüzünden Sultan şehir Sivas’a yakışmıyor.

Piknik ve mesire alanları bakımından gün geçtikçe iyi bir yere sahip olan Sivas’ta Serpincik Göleti’nin kaderine terk edilmiş hali akıllarda soru işareti bırakıyor. Yılın her mevsimi kendine has güzelliği ve doğasıyla insanları çeken Serpincik Göleti sahipsizlik nedeniyle daha çok alkol kullanan kişilerin vakit geçirdiği bir yer olarak göze çarpıyor.

Karşıyaka mahallesine oldukça yakın olan Serpincik göleti bölgeye giden kişilerin de çoğu zaman çöplerini de çevreye ve göle atmasıyla her geçen gün daha da kötü bir hal alıyor. Paşabahçe, Kurtderesi, Azerbaycan parkı gibi Sivas’ın önde gelen piknik ve mesire alanlarının yanı sıra Serpincik Göleti için de  herhangi bir proje var mı? Varsa bugüne kadar neden uygulanmadı? Şehir merkezine en yakın göl olan Serpincik göleti bu atıl durumundan kurtularak ne zaman ıslah edilecek ve vatandaşın ve bilhassa ailelerin vakit geçireceği bir alan haline dönüşecek ?

Göletin aslında küçük bir çevre düzenlemesi birkaç çardak, aydınlatma ve bölgeyi korumak adına güvenlik görevlisi haricinde başka bir şeye ihtiyacı da yok gibi. Serpincik göleti yapılacak bir çalışma ile vatandaşın Sivas’ta iyi bir zaman geçireceği alana dönüştürülebilir. Fakat bugüne kadar neden herhangi bir çalışma, proje ya da çevre düzenlemesi yapılmadı o da ayrıca bir merak konusu.