MEHMET TIRPAN

Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, 15 bin metrekarelik alana inşa edilen itfaiye binasında çalışmaların devam ettiğini, yıl sonunda doğru yeni binanın açılışını yapmayı planladıklarını söyledi.

Mevcut binanın yetersiz olmasından dolayı şehre donanımlı yeni bir itfaiye binası yaptıklarını ve aynı zamanda yeni araçlarda aldıklarını aktaran Başkan Bilgin, “İtfaiye binamızı ve araçlarımızı yeniliyoruz. 8 milyon TL harcayarak 2 yeni itfaiye aracı aldık. Geçtiğimiz günlerde de 42 metre yükseklikte oluşabilecek yangınlara müdahale edilmesi konusunda 10 milyonluk bir itfaiye aracı alımı için ihaleye çıktık. Yüksek katlı apartmanlarda Allah göstermesin olası bir yangın çıksa yangına tam anlamıyla müdahale etme şansımız yoktu. Alacağımız araçla birlikte Yüksek binalarda çıkabilecek yangınlara rahat bir şekilde müdahale edebileceğiz” dedi.

Yapımı süren itfaiye binasının şehre uzun süre hizmet verecek kapasitede olduğunu vurgulayan Başkan Bilgin, “En az çalışması gereken arkadaşlarımızın itfaiyeciler olduğuna inanıyoruz. Çünkü İtfaiyeci arkadaşlarımız zor ve canla ilgili bir hizmet yapıyorlar. İnşallah itfaiyecilere çok iş düşmez. İtfaiyeye iş düştüğünde de araç ve gereçlerimizin iyi olması gerekiyordu. Bizde bu kapsamda itfaiye binasını yenileyerek yeni araçlar alıyoruz. Herkesin bildiği gibi itfaiyecilerin dinamik olması gerekiyor. Bu noktada da yeni binanın çevresine kapalı ve açık halı saha yapıyoruz. Projenin içerisinde itfaiye araçları için kapalı otopark, personel için yemekhane, spor salonu, eğitim salonu, dinlenme salonu, simülasyon odası, teknik servisler, idari birimler ve 9 adet yatak odası yer alıyor. Otogar Bölgesine yapılan yeni binamızı sene sonunda hizmete açacağız” ifadelerini kullandı.