MELTEM DUMAN

Son günlerde zor bir süreçten geçen bazı esnaflar satışlarının yok denecek kadar azaldığını aktardı.

Kış aylarının etkisini göstermesi ve her şeyin iki kat zamlanmasının ardından satış yapamaz hale geldiklerini belirten halıcı esnafı Hakan Selçuk, kepenk kapatmamak için adeta direndiklerini söyledi.

Bir ürünün fiyatının sürekli değişkenlik gösterdiğinin altını çizen Selçuk, “Doları bahane ederek fiyatları yukarı çekenler şimdi aşağı çekmiyor. Bu da yetmezmiş gibi sürekli zam yapmaya çalışıyorlar. Bu şekilde de kazanç değil kaybımız oluşuyor. Çünkü sattığın 2 parça malın yerine ancak bir parça mal alabiliyorsun. Ayrıca akaryakıt fiyatları, taşıma kargo fiyatları gibi kalemlerin de artmış olması muhakkak ki aldığımız ürünün fiyatına ekleniyor’’ dedi.

Piyasanın düzelmesinin kendi işlerine pek artısı olmadığını ifade eden Hakan  Selçuk, “Müşteriye sattığımız ürünü aynı fiyata yerine koyamıyoruz bu da ister istemez fiyatlarımızı etkiliyor. Alım gücü zayıf olan müşteri de ürünlerimizi almakta güçlük çekiyor. Dolayısıyla bu durum hem bizi hem de vatandaşları zor durumda bırakıyor. Biz bu durumdan şikayetçiyiz. İnşallah bir an önce bu durum düzelir, yoksa işimiz zor’’ şeklinde konuştu.