Mehmet TIRPAN

Mihmandar Uygulama Oteli’nin tanıtımı gerçekleştirildi. Uygulama Oteli’nde gerçekleştirilen toplantıya Vali Davut Gül, Belediye Başkanı Sami Aydın, Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, Gazeteci-Yazar Kemal Öztürk, il protokolü ve basın mensupları katıldı.

Uygulama Otelini hakkına bilgi veren Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız, Geçtiğimiz yıllarda misafirhane olarak kullanılan binanın Turizm Fakültesi’nin kullanacağı Mihmandar Uygulama Oteli’ne dönüştürüldüğünü söyledi.

15 Aralık 2017 tarihinde hizmet vermeye başlayacak olan Mihmandar Uygulama Otelinin 92 odalı ve 200 kişilik yatak kapasitesine sahip olduğuna dikkat çeken Yıldız; “Sivas’ın en güzel manzarasına sahip olan otel şehrimizin turizmine büyük katkı sağlayacak nitelikte. Ayrıca Turizm Fakültesi öğrencileri burada pratik imkânına sahip olacaklar ve iş hayatına atıldıklarında hiç zorluk yaşamayacaklar” dedi.

Otelde kahvaltı ve alacarte akşam yemeği hizmetinin de mevcut olduğunu kaydeden Yıldız; “Oda konsepti, standart oda, süit oda ve vip süit olmak üzere 3 kısımdan oluşmak. Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu iken fakülteye dönüştürülen Turizm Fakültesi 2014-2015 öğretim yılında Konaklama İşletmeciliği Bölümü öğrencileri ile 2016-2017 akademik yılında da Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencilerini kabul ederek eğitim ve öğretime başladı. 3 bölüm mevcut. Turizm İşletmeciliği, Gastronomi ve Mutfak Sanatları ile Seyahat İşletmeciliği ve Turizm Rehberliği. İlk mezunlarını bu yıl verecek olan fakültede 351 öğrenci var. 13 Akademik Personel, 6 İdari Personel ile eğitim-öğretim faaliyetine devam etmekte. Kendi bünyesinde restoran mutfak atölyesi ve uygulama oteli mevcut. Restoranda her gün öğle yemeği çıkmakta. Yemekleri Gastronomi ve Mutfak Sanatları öğrencileri yapmakta olup ve Turizm işl. Öğrencilerinin servis ettiği öğle yemeği fiyatları öğrenci 6 TL Personel 12 TL’dir” ifadelerini kullandı.