MEHMET TIRPAN

Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Kul, şehre yön verecek projeleri üreteceklerini ve yeni yatırım alanlarını iş adamlarına sunarak Sivas’ın sanayisinin gelişmesini sağlayacaklarını söyledi.

Son zamanlarda savunma teknolojilerinin oldukça fazla ilerlediğini aktaran Kul, “Sivaslı sanayicilere ve iş adamlarına savunma alanında yatırım yapabilecekleri alanları belirleyeceğiz. Sivas’ta istihdamın artmasını sağlayacak savunma sanayi ile ilgili yeni sektörlerin oluşmasını sağlayacağız” dedi.

İş adamlarını ziyaret ederek fikir alışverişinde bulunduklarını aktaran Rektör Kul, “Sivas’taki sanayi sektöründeki yöneticilerle ve sivil toplum kuruluşları bir araya geliyoruz. Şimdiye kadar yaptığımız çalışmaları iş adamlarına sunuyoruz. Savunma sektörü noktasında ülkemizde boş alanlar var. Bu sektör oldukça karlı ve sürdürülebilir. Savunma sektörünün bitmesi söz konusu değil. Bunları paylaşıyoruz. Sivas’ta savunma sanayiye yatırım yapılmasını ve istihdamın artması yönünde iş adamlarına fikirler veriyoruz. İhtisas Üniversitesi olmak adına TUBİTAK, ROKETSAN ve ASELSAN gibi çok büyük kuruluşlarla protokol imzalayarak anlaşma yaptık. Bu kuruluşlar yaptığımız araştırma ve geliştirme projelerine ortak olacak. İhtisas Üniversitesi olmak adına bu kuruluşlarla birlikte ilerleyerek akademik kadromuzu geliştireceğiz. Savunma alanında akademisyen bulmak zor ülkemizde. Bizim açtığımız bölümlerden bir tanesi Uzay Mühendisliği. Uzay Mühendisliği ile anlaşmalar yaptık. Yaptığımız anlaşmalar çerçevesinde TUBİTAK UZAY kuruluşunda çalışan doktora derecesine sahip kişileri eğitim kadromuza yarı zamanlı olarak katmış oluyoruz. Hocalarımız öğrencilere tez danışmanlığı yapacaklar. Yine üniversitemizde görev yapan akademisyenlerle diğer hocalarımız birlikte çalışmış olacaklar. Savunma Sanayine araştırmacı yetiştirmek adına da protoller imzaladık. Büyük kuruluşlarla birlikte gerçekleştirilecek eğitim sistemi ilk defa olacak” ifadelerini kullandı.