MEHMET TIRPAN

Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, TCDD’nin yürüttüğü en büyük projenin Ankara- Sivas Yüksek hızlı tren projesinin olduğunu söyledi.

Kimsenin artık Yüksek Hızlı Trenin Sivas’a gelip gelmeyeceğini sormadığını vurgulayan Başkan Bilgin, “Hemşerilerimizin sitemleri sadece hızlı trenin Sivas’a gelmesi noktasında gecikme yaşandığı yönünde. Ama yapım aşamasındaki teknik sorunlar nedeniyle geçikmelere yaşandı. Ancak son aşamaya gelindi. Hızlı tren Sivas’a gelecek ama Sivas ne yapacak?. Yapmamız gereken Sivas olarak yüksek hızlı trene hazır olmamız lazım” dedi.

İl dışındaki hemşerilerimizin kısa süre içerisinde Sivas’a geleceğini aktaran Bilgin, “Sivas’a gelecek olan hemşerilerimizin Sivas’ta geçireceği gün içersinde bir çok yeri gezecek. Bizim buna hazır olmamız ve müşteri memnuniyetini sağlayacak bir anlayış ortaya koymamız lazım. Bununda çalışmalarını şimdiden başlatmamız lazım. Sivas’ın tanıtımını iyi yapmalıyız. Sivas’a gelen misafirlerimizi iyi karşılamalıyız ve ağırlamamız gerekiyor. Turist memnun olduğu yere geliyor. Turlarla, otelcilerle toplantılar yapıyoruz. İnşallah şehri bu noktada hazır edeceğiz. Sivas hepimizin. A Partiliyiz veya B partiliyiz bu çok önemli değil. Sivas’ta 650 bin kişinin yaşadığı bir kültür şehri. Selçuklu ve Osmanlı kültürümüz var. Cumhuriyetin temellerinin atıldığı bir şehirde yaşıyoruz. Hepimize düşen tek bir görev var. Bu şehri daha iyiye nasıl götürürüz bunun mücadelesini vermemiz lazım. Bunu birbirimize çelme takarak ve şehrin olumsuzluklarını ön plana çıkararak yapamayız. Her şehirde her evde ve her işletmede eksiklik olur. Kıyamete kadarda olmaya devam edecek. Dünya teknolojik ve sosyolojik alanda gelişiyor. İnsanların bakış açısı ve ihtiyaçları değişiyor. Biz ihtiyaçları en uygun ve hızlı bir şekilde karşılayıp Sivas’ı şehirlerarası yarışta nasıl ön plana çıkarırız bunun mücadelesini vermemiz lazım. Eksiğimiz ve yanlışımız olur mu olur. Bunları böyle yüksek sesle değil dar toplantılarda ortaya koyup daha hızlı bir şekilde eksiklikleri giderirsek bu şehirde bardağın dolu tarafını görürsek bu şehir çok çok ileriye gider. Bu poransiyel varmı evet Sivas’ta var. Bunu hemşerilerimizin gözündeki ışıltıdan görüyoruz. Zor ve sıkıntılı süreçten geçiyoruz bunların farkındayız. Yeterki biz millet olarak birbirimizi sevelim ve destekleyelim emin olun aşamayacağımız hiç bir engel yok. Eleştiri illaki olacak ancak bu şehri yok edecek bir eleştiri değil, şehre yol gösterecek ve şehre vizyon verecek bir eleştiri kültürünü ortaya koymalıyız” ifadelerini kullandı.