Mehmet TIRPAN

 

Yerel Parlemonta Haziran ayının son oturumunu gerçekleştirdi. İl Genel Meclis üyeleri Temmuz ayında görüşülmesi gereken konular hakkında meclise önerge verdi. Önergeler oy birliği ile kabul ederek ilgili komisyonlara havale edildi. İl Genel Meclisinin gündeminde bu şehitler vardı. Gündem dışı söz alarak şehitlere Allahtan rahmet dileyen meclis üyeleri şehit ailelerine ise sabır diledi.

Gündem dışı söz alan İl Genel Meclis üyesi Fikret Yıldırım; “Maalesef şehitlerimiz var ve hemen hemen her haftada bir kaç şehidimiz oluyor. Bu şehitlerimiz burada rahat konuşalım, evlerimizde rahat uyuyalım, Sivas’ta bomba patlamasın diye şehit oluyor” dedi.

Hükümet olarak şehit ailelerine oldukça fazla önem verdiklerini aktaran Yıldırım: “Gerek hastanelerde gerekse başka kurumlarda pozitif ayrımcılık mutlaka yapılıyor. Şehitlerin geride kalanları asla ve asla mağdur edilmiyor. Dünya kurulduğu günden bugüne kadar haçlı hilal savaşı devam edecek. Niye var? Emperyalist güçler kendi isteklerini dikte etmek için terör örgütlerini kullanmaktadır. Ülkemizde maalesef bunun en azı tecrübelerini yaşayan ülkelerden bir tanesi. Bir sürü terör örgütüyle mücadele ediyoruz. Eğer sessiz ülke yönetirseniz ve her denene evet derseniz sizle kimse uğraşmaz. Ama siz kalkar da dünya 5’ten büyüktür derseniz, kendi silahınızı üretmeye kalkarsanız, ekonomik anlamda dünyanın 10 ülkesi arasına girmeye çalışırsanız ve bunu da büyük oranda başarırsanız ve insanınızın onurunu yüceltirseniz elbette dünya güçleri bundan rahatsız olacaktır. Bu ülkede oynanan oyunlara son yıllarda biraz daha fazlası eklenmiştir. Bakıyorsunuz 15 yıl içerisinde hep bu hükümetin gitmesi için çalışılmıştır. Bu ülke dışındaki güçler tarafından da istenmiştir ama millet olarak nice yüzyıllarda daha iyi şartlarda yaşayacağımıza inanıyorum” ifadelerini kullandı.

ÇOK ÜZÜNTÜ VERİYOR

İl Genel Meclis Üyesi Bekir Tanyıldız; “Şehitlerimizden bahsetmek bana acı geliyor. 13 askerimiz helikopter düşmesi sonucu şehit oldu. Yine 3 askerimiz de şehit oldu. Yüreklerimizi yakıyor. Tüm şehitlere Allah’tan rahmet diliyorum. Çok üzüntü veriyor, bizleri derin üzüntülere boğuyor. Bütün şehitlerimiz bizlere haklarını helal etsin. Onlar bizim geleceğimiz için çocuklarımızın rahatı için, daha iyi, güzel bir Türkiye için canlarını feda etti. Devletimize teşekkür ediyorum. Her şehit ailesinin sorunları ile zerresine kadar ilgileniyor. Bazı esnaflarımıza da teşekkür ediyorum. Şehit ailelerine imkânları el verdiği ölçüde yardımcı oluyorlar” dedi.

ALLAHTAN RAHMET DİLİYORUM

Hüseyin Hastürk ise; “13 şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Hepsi rütbeli ve vatanı için çarpışan insan evlatlarıydı. İftarını açtıktan sonra şahadet şerbetini içtiler. Cenabı Allah onların yüzü hürmetine bizlere yardım etsin inşallah. Onlar vatanı, namusu, bayrağı için şehit oldular. Onlar bizim evlatlarımız. Polisimiz olsun askerimiz olsun hepsine Allah rahmet etsin” sözlerine yer verdi.