YÜKSEL MENEKŞE

Çanakkale Zaferi etkinlikleri kapsamında, CHP Merkez İlçe teşkilatı bir dizi etkinlik düzenledi. İlk olarak Şehitlik ziyareti gerçekleştiren CHP, Cumhuriyet Meydanında ise helva dağıtımı gerçekleştirdi. CHP Merkez İlçe Başkanı Özcan Erdoğan burada yaptığı konuşmada, ‘’Çanakkale savaşı, 19 Mayıs 1919’da Samsun’dan Anadolu’ya bir güneş gibi doğarak yayılan ulusal kurtuluş mücadelemizin habercisi olmuştur. 3 Kasım 1914 tarihinde başlayıp, 18 Mart 1915 tarihine kadar Çanakkale Boğazında cereyan eden mücadeleler, tarihi akışını değiştirmiş, bağımsızlığı uğruna canını seve seve feda eden Türk milletinin kahramanlık destanı olarak tarihimizin altın sayfalarına yazılmıştır. Bu zaferin temelinde güçlü bir inanç, bağımsız vatan sevgisi ve özgürlük tutkusu bulunmaktadır. Yok edilmek istenilen milletimiz, tarih sahnesinde yerini koruyacağını ve Çanakkale’nin geçilemeyeceğini tüm dünyaya güçlü şekilde ilan etmiştir. Bu zafer aynı zamanda, genç yaşlı, kadın erkek demeden 300 bin vatan evladının kahramanlığı, iradesi, cesareti ve sonsuz vatan sevgisinin yanı sıra, savaş meydanında bile düşmanından esirgemediği merhametini de tüm insanlığa örnek olacak şekilde ortaya koymuştur.

Bugün bizlere düşen görev, şehitlerimizin emaneti olan bu kutsal vatan topraklarının korunması ve bayrağımızın ebediyen dalgalanması için birlik, beraberlik ve bütünlük içinde verilen destansı mücadeledeki ruhu bilinci ve kararlılığı idrak etmek, gelecek kuşaklara bu bilinci aktarmak ve daha güvenli bir şekilde devretmektir.

Her yıl Çanakkale zaferi ile birlikte şehitler günü olarak da kutladığımız bu anlamlı günde, vatanı ve milleti için tereddüt etmeden canını feda eden tüm kahraman şehitlerimizi, büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını ve ebediyete intikal eden gazilerimizi minnet ve rahmetle anıyoruz’’ dedi.