VAN'ın Gürpınar İlçesi'nde PKK'lı teröristlerin daha önceden menfeze yerleştirdiği el yapımı patlayıcıyı infilak ettirmesi sonucu şehit düşen 32 yaşındaki Jandarma Uzman Çavuş Talha Emre Zileligil'in cenazesi, son yolculuğuna uğurlanmak üzere memleketi Sivas'a getirildi. Anne Zübeyde Zileligil, oğlunun cenazesi morga götürülürken, "Orada üşür yavrum, bu gece bağrıma basayım da yatayım" diyerek feryat etti.
Gürpınar ilçesi Yalınca Mahallesi yakınlarındaki menfezleri kontrol ederken PKK'lı teröristlerin daha önceden buraya yerleştirdiği el yapımı patlayıcıyı infilak ettirmesi sonucu şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Talha Emre Zileligil'in cenazesi Van'da düzenlenen törenin ardından, sabaha karşı askeri uçakla memleketi Sivas'a getirildi. Şehidin cenazesi Nuri Demirağ Havalimanı'nda Sivas Valisi Davut Gül, Belediye Başkan Vekili Ahmet Özaydın, İl Jandarma Komutanı Albay Sinan Şen, İl Emniyet Müdürü Turgay Çalışkan ve şehidin yakınları tarafından karşıladı.
Şehidin cenazesi askerler tarafından törenle uçaktan indirilirken, yakınları gözyaşlarına boğuldu. Şehidin annesi Zübeyde ve babası Aydın Zileligil'i askeri yetkililer teselli ederken, sinir krizi geçiren yakınlarına sağlık ekipleri tarafından müdahale edildi. Anne Zileligil, oğlunun cenazesi morga götürülmek için araca konulurken, "Orada üşür yavrum, bu gece bağrıma basayım da yatayım" diyerek feryat etti.
Şehidin cenazesi öğle namazı sonrası Tarihi Kale Camisi'nde kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verilecek.