Yüksel MENEKŞE

Diyarbakır Lice’de teröristler tarafından yola döşenen patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu şehit olan 28 yaşındaki Uzman Çavuş Erkan Sakal’ın cenazesi dün akşam saatlerinde havayolu ile Sivas’a getirildi. Sakal’ın cenaze namazı ise kent meydanında bulunan tarihi Kale Caminde öğlen namazı sonrası kılındı. Cenaze namazına Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Sivas Valisi Davut Gül, Belediye Başkanı Sami Aydın, Askeri - Sivil Erkan ve yaklaşık 25 bin vatandaş katıldı. Cenaze namazını kıldıran Sivas İl Müftüsü Şükrü Balkan şehidin hakkını helal etmesi dileğinden bulundu ve namaza katılanlardan helallik istedi.

Kılınan cenaze namazı sonrası Şehit Erkan Sakal’ın Türk Bayrağına sarılı tabutu tören birliği askerlerinin omuzunda top arabasına konuldu. İstasyon caddesinde binlerce Sivaslının tekbirleri arasında yapılan geçiş töreni sonrası Şehidin cenazesi Yukarı Tekke Mezarlığı Garnizon Şehitliği’ne defnedildi.

Cenaze namazına Şehidin iki yıl önce evlendiği eşi Songül, annesi Döndü ve aile yakınları katıldı. Songül Sakal şehit olan eşinin fotoğrafını bir an olsun yanından ayırmazken, kadın astsubay tarafından tören boyunca sakinleştirilmeye çalışıldı. Anne Döndü Sakal ise oğlunun Türk Bayrağına sarılı tabutuna sarılarak son yolculuğuna uğurladı.