HÜSNE AKKAYA

2015 yılında Silopi'de PKK yandaşlarınca açılan hendekleri kapatmak için yapılan operasyon sırasında teröristlerin roketatar ve uzun namlulu silahlı saldırısında ağır yaralanan ve sevk edildiği Batman'da şehit olan Muhammet Onur Demir’in doğduğu Aşağıada Köyü’nde yapılan parka şehidin adı verildi.

Şehidin isminin verildiği parkın açılış törenine Sivas Valisi Davut Gül, Belediye Başkanı Sami Aydın, Ulaş Kaymakamı Mahmut Sami Yılmaz, Ulaş İlçe belediye başkanı İsrafil Göçgün, İl Emniyet Müdürü Turan Aksoy, şehidin babası Sefer Demir ve ailesi ile köylüler katıldı.

Kuranı Kerim tilaveti ile başlayan törende daha sonra saygı duruşunda bulunarak İstiklal Marşı okundu.

Törende konuşan Sivas Valisi Davut Gül, Şehitlerin bize ihtiyacı olmadığını ama Milletin şehitlere borcumuz olduğunu bu nedenle de Şehitlerin isimlerinin yaşatılması gerektiğini dile getirdi.

Vali Gül “ Şehitlerin annelerinin, babalarının, eşlerinin ve çocuklarının hiçbir sıkıntı ile karşılaşmaması lazım. Ve şehitlerden dolayı hep beraber yaşadığımız bu topraklarda, hep beraber şehitlerimizin ailelerine, şehitlerimizin kendilerine, gazilerimize hizmet etmemiz lazım. Bu park önemli bir park. Şehidimizin ismi daha önce okuduğu okula verildi. Şimdi de doğduğu  köydeki bu parka vermek istedik. Şehitlerimizin kanı asla yerde kalmaz. Terörle mücadelede de geçmişte de şimdi de  amansız bir mücadele var. Şehitlerimizin katilleri nerde olursa olsun ister yurt içinde ister yurt dışında devletimiz ve milletimiz tarafından bulunup cezalandırılıyorlar. İnşallah çok kısa bir süre çerisinde de daha iyi neticeler alacağız. Bu park güzel bir park. Köy standartlarının çok ötesinde çoğu ilçede yapılmayan güzel bir park. İnşallah bu park kadar büyük olmasa bile biz gelecek sene içerisinde Sivas’taki 258 köyümüze çocuk parkı kurmayı amaçlıyoruz.” dedi.

“Muhammet Onur Demir hem Sivasımız için hem ülkemiz için onur kaynaklarımızdan bir tanesi olduğunu kaydeden Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın ise, “İnsanın memleketi için kendinden sonra yaşayacak olan nesiller  için hayatını feda etmesi tarif edilemez bir olay. Şehitlik bu açıdan kutsal. İsterseniz 60 yaşında olun isterseniz 80, isterseniz 90, geçmişinize baktığınız zaman, geçmişiniz bazen bir gün gibi gelir, bazen  bir hafta gibi gelir bazen de bir ay gibi gelir. Önünüzdeki kalan süre sizin için uzun gibi görünür. Ama şu bir gerçektir ki insan ömrü çok kısadır. 50 yılda olsa 100 yılda olsa çok kısadır. Yani ölüm kaçınılmazdır. Ama ölümlerin en şereflisi şehitlik makamına ulaşmak elbette büyük bir onur büyük bir gururdur” şeklinde konuştu.

Ulaş Belediye Başkanı İsrafil Göçgün ise, “yapılan çeşitli tesislere, okullara, parklara şehitlerimizin adının verilmesi bizim milletimizin gözünde de vatanı uğruna, milleti ve bayrağı uğruna kan dökenlerin değerlerini göstermesi açısından bu tür etkinliklerde özellikle önemlidir” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardın protokol üyeleri tarafından parkın açılış kurdelesi kesildi.