MELDA GENEŞ

Sivaslı şehidimiz Ahmet Turan Kargavuş’un ismi baba ocağı Selçuklu mahallesinde bulunan Akşemsettin caminin yanında oluşturulan kitaplıkta yaşatılmaya devam ediyor. Sabah namazında açılan ve yatsı namazına kadar halka açık olan kitaplıkta 100’den fazla dini eser bulunuyor. Kitaplıkta ayrıca Kuran öğrenmek isteyen herkese Kur’an’ı Kerim de öğretiliyor. Şehit babası Kenan Kargavuş ise, gününün büyük çoğunluğunu Akşemsettin Camii'nde bulunan oğlunun ismini taşıyan kitaplıkta Kur’an’ı Kerim okuyarak ve caminin ihtiyaçlarını gidererek geçiriyor.

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Cami Dernek Başkanı Mahmut Uçtu ise, 8 yıl önce kurdukları kitaplığa şehit Ahmet Turan Kargavuşun ismini verdiklerini söyledi.

2011 yılında Şırnak Akdizgin’de nöbetten dönerken silah- doldur boşaltma esnasında kurşun isabet etmesi sonucu şehit olan Ahmet Turan Kargavuş’un adının mahallesinde yaşatıldığını vurgulayan Dernek Başkanı Mahmut Uçtu, “Bu kitaplığı kuralı 7-8 sene oldu. Buranın ismi yoktu. Mahalle sakinleri ve cami cemaati ile görüşerek kitaplığın adına şehidimizin ismini verdik. Kitaplığımızın adını Şehit Ahmet Turan olarak belirledik. Şehidimizin ismini mahallemizde yaşatıyoruz. Burası yaz kış gece gündüz halka açık. Kitaplığımıza gelenleri yine şehit babası Kenan Kargavuş karşılıyor. Onlar ile ilgileniyor” ifadelerini kullandı.

Oğlumun ismini kendi mahallelerinde oluşturulan kitaplığa verilmesinden dolayı mutlu olduğunu ifade eden Şehit Babası Kenan Kargavuş ise “Oğlumun ismi kendi mahallesindeki bir kitaplığa verildi. Bu benim için dünyanın en büyük mutluluğudur. Çünkü burada oğlum şehit olduğu günden bu yana hem Kur’an’ı  Kerim öğrendik hemde öğrettik. Bundan daha gurur verici olan bir şey var mıdır?. Biz burada kendimizi Kur’an’ı Kerim’e adadık. Biz 365 gün boyunca buradayız. Pandemiden dolayı ara verdiğimiz okumamıza tekrar başladık. Tekrar o kalabalık günlerimize kavuşacağız. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.