MEHMET TIRPAN

İl Genel Meclisi Başkanı Hakan Akkaş, Sivas’ta yapılan ve yapılacak olan projelerin şehre olumlu bir hava katacağını söyledi.

İnsanların olduğu gibi şehirlerinde psikolojisinin olduğuna vurgu yapan Başkan Akkaş, “ Sivas Valiliği, İl Özel İdaresi ve kurumlar şehrimizde ortaya koyacakları yapılanmalarla olumlu görüşlerin artacağına inanıyorum. nasıl insanların psikolojisi iyi olmayınca o günü kötü geçiriyorsa ve bir hata bir diğerini tetikliyorsa bu durum şehirler içinde aynıdır” dedi.

Şehirlerinde psikolojilerinin olduğuna vurgu yapan Meclis Başkanı Akkaş, “Şehrin psikolojisi iyi olursa gelişme anlamında oldukça mesafe kat edileceğine inanıyorum. Sivas’ın ekonomi, işsizlik ve göç gibi sorunları var. Bu sorunların da ortaya konulan projelerle giderileceğine inanıyorum. Sivas yönetim ve açılım anlamında oldukça iyi. Sivas’ta ortaya konulan projelerin ve devam eden projelerin şehre olumlu yönde bir psikoloji vereceğine inanıyorum. Hayata geçirilen projelerin yanı sıra Organize Sanayi Bölgesi de Sivas için çok önem arz ediyor. Sorunların tespiti ve çözümü iyi bir şekilde analiz edilebiliyor. Organize Sanayi Bölgesi ekonomi, göç ve işsizliğin çözümü noktasında oldukça önemli. Organize Sanayi Bölgesi Sivas’ın kalbi diyebiliriz. Ayrıca Organize Sanayine güven veren bilgili bir arkadaşımızın atanması da bizleri de mutlu etti. Sivasın başlıca sorunlarının çözümü noktasında önemli adımlar atıldı. Yine tarım ve hayvancılık şehri olan Sivas’ta hayvancılığın, arıcılığın ve tarımın potansiyelinin artırılması konusunda şirket kuruldu. Sivas Valiliği ve Sivas Belediyesi öncülüğünde kurulan şirket aynı zamanda üreticiyi de koruma altına alıyor. Üreticiler ürettikleri ürünleri rahatlıkla satabilecek. Aynı zamanda emeğinin karşılığını da almış olacak. Sivas’ta önümüzdeki süreçte iyi şeylerin ortaya çıkacağını hep birlikte göreceğiz. Bu da şehrimize olumlu bir elektrik verecektir” ifadelerini kullandı.