Mehmet TIRPAN

Sivas'ta ciddi manada otopark sorunu oluşturan rent a car firmaları şehir merkezinden taşınarak havaalanı kavşağının karşısında oluşturulan bölgede toplanacak. Yapımına başlanan ve kısa zamanda tamamlanması hedeflenen projeyle, Sivas’taki tüm araç kiralama firmaları artık tek bir merkezde faaliyet gösterecek. Tıpkı galericiler sitesi mantığında düşünülen projeyle, rent a car firmalarının şehir merkezinde yol kenarlarında bulunan ve ciddi anlamda otopark sorunu oluşturan araçları artık burada toplanacak. Proje için havaalanı kavşağının karşısında bulunan 7 bin 100 metrekare alanda inşaat çalışmaları sürüyor. 7 bin metrekarelik alanda 18 adet ofis bulunacak. 184 araçlık kapalı, 160 araçlık açık otoparka sahip olacak alanda güvenlik binası yer alacak. Firma sahiplerinin tüm ihtiyaçları düşünülerek tasarlanan proje yakın zamanda tamamlanarak hizmete girecek.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Sami Aydın, açık-kapalı otoparkları, ofisleri ve meydanı ile rent a car firmalarının taşınacağı yeni merkezin, şehir içindeki otopark sorununu rahatlatacağını söyledi.

İnşaat çalışmalarının hızla devam ettiğini aktaran Aydın: “Şehir içi trafiğini olumsuz etkileyen araç kiralama firmalarını bu alana taşıyacağız. Burası çok avantajlı bir bölge. Şehir ile havaalanının kavşak noktasında yer alıyor. İnşallah yakın zamanda başlayacak olan Kuzey Çevre Yolu ile mevcut çevre yolunun da kesiştiği yer burası. Bu alanı değerlendirmeyi düşündük, inşallah iki ay gibi bir sürede bu çalışmayı tamamlayacağız. Sivas'taki rent a car firmalarının yeni adresi burası olacak” ifadelerini kullandı.