MELTEM DUMAN

Şehrimizin tarihine ışık tutan kültürel özelliklerini ön plana çıkaran, bölgenin en önemli müzelerinden biri olan Sivas Şehir Müzesi’nin açılışı gerçekleştirildi.

Tarihi valilik binasının içerisinde yer alan Müzenin açılışını il protokolü gerçekleştirdi. Açılışın ardından müzeyi gezen il bürokratları müzenin anlam ve önemini anlatan konuşma yaptı.

Sivas’ın bir çok medeniyete ev sahipliği yaptığını hatırlatan Vali Salih Ayhan, “ Bundan 3 yıl önce göreve başladığımda ilimizin her alanda vizyonunu, duruşunu ortaya koyacak birçok çalıştay ve toplantılar gerçekleştirdik. Tüm paydaşlarımızın fikirlerini aldık, önerilerini dinledik. Kültür ve turizm alanında bu birliğimizi bir turizm platformu kurarak örgütlü hale getirdik, şehrimizin kültürel özelliklerinin ön plana çıkarılması ve bu zenginliğin bir turizm değerine dönüştürülmesi için yapılabilecekler konusunda fikir alışverişi yaptık ve bu yönde projeler geliştirdik” dedi.

Tarih içinden süzülüp gelen kültürel mirasımızı yeni kuşaklara aktarmak amacı ile Müzelere önem verdiklerinin altını çizen Vali Ayhan, “Geçmişin birikimini altın sandukasından çıkararak bugüne taşımamız gerekir. Yahya kemal bu serecamı “kökü mazide olan ati” diye tarif ediyor. Bu süreçte zengin ve köklü tarihimizin çok önemli roller üstelendiğine inanıyorum. Müzelerimiz hem bize mazimizi hatırlatan, hem de insanlığın ortak birikimini yansıtan müstesna eserlerdir. Müzeler, her yönüyle milletimizin geçmişten geleceğe kurduğu birer kültür, sanat ve tarih köprüsüdür. Müze Şehri Sivas vizyonumuz, bu kapsamda ortaya koyduğumuz bir çalışma Sivas’ın sahip olduğu koyduğumuz bir çalışma. Sivas’ın sahip olduğu tarihi ve kültürel değerlere rağmen müze varlığı açısından yeterli olduğunu söyleyebilmek maalesef mümkün değildi. Nihayetinde Sivas’ta kuracağımız müzelerimizi belirlemiş olduk. Bunların bir kısmını açtık, bir kısmında ise çalışmalarımız devam ediyor” ifadelerini kullandı.

Belediye Başkanı Hilmi Bilgin ise, “ Kamil odur ki koca Dünya’da eser, eser olmayanın yerinde yerler eser. İnşallah bizde hep birlikte bu şehirde hep birlikte eserlerimizle konuşacak, Eserlerin bizim adımıza konuşacağı güzel eserleri inşa etmek adına gayretli şekilde çalışacağız.  İyi niyetle çalıştığımız zaman hedef birlikteliği, amaç birlikteliği oluşturduğumuz zaman ortaya güzel eserlerin çıktığını da hep birlikte görüyoruz” şeklinde konuştu.