MEHMET TIRPAN

Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, son yıllarda çeşitli problemlerle gündeme gelen Sebze Hali, Eski Sanayi, Vakıflar Binası ve eski Buğday Pazarına yönelik projelerin hayata geçirileceğini söyledi.

Vakıflar Binasının yapımı için ihale sürecinin başladığını aktaran Bilgin, “Yıkılan Vakıflar Binası 4 kat şeklinde bölgeye yapılacak. Yine binanın altında dükkanlar olacak. Vakıflar binasının yüksekliği Taşhan Binasının yüksekliğini geçmeyecek. Tarihi dokuya zarar verilmeyecek” dedi.

Geçtiğimiz günlerde katıldığı bir tv programında şehrin sorunlarını çözeceklerini aktaran Bilgin, “Taşhan’ın arkasını kamulaştırıyoruz. Vakıflar Binasının yıkılan binası 4 katı geçmeyecek şeklinde yapılacak. Bina yüksekliği taşhanı geçmeyecek. İhale aşamasına gelindi. O bölgede de yeni bir park alanı oluşturacağız. Eski buğday pazarında da çalışmalar başladı. Belediyenin ne kadar yeri var vatandaşın ne kadar yeri var. O bölge Sivas’ın merkezinde kalmış ve Sivas’a yakışmayan bir bölge. O bölgeye değer katacak bir projeyi de hayata geçireceğiz. Eski Sanayi Bölgesindeki tüm mülk sahipleri ile görüştük. Belediyenin o bölgeden rant elde etme gibi bir derdi yok. Şehir kazanırsa hepimiz kazanırız. Çok küçük metrekareler var yani 5-10 metrekarelik yerler. Bu yerlerle ilgili kamulaştırma işlemleri başlatıldı. Plan projemiz ve hedefimiz belli. Eski Sanayi konusunu şehrin gündeminden çıkaracağız. İnsan odaklı çalışacağız. İnsanların fikirlerine saygı duyacağız. Yol yaparız, köprü yaparız ancak en önemlisi gönül yapmak” ifadelerini kullandı.

SEBZE HALİ BU YIL YAPILACAK

Sebze halinin arka kısmının kamulaştıralacağını aktaran Başkan Bilgin, “ Ziyabey Kütüphanesinin karşı tarafı tamamen kamulaştırılacak. Cephe düzenlemesi yapılacak. Üstü kapalı olarak planlanan sebze hali projesini başlatacağız. Tarihi meydanla bütünleştireceğiz. Anıtlar kurulundan izin aldık” dedi.

Esnafların mağdur edilmemesi noktasında yağmurdan yaştan koruyan bir proje hayata geçirileceğini aktaran Bilgin, “Biz sebze halini yapmaya başladığımızda oradaki esnaflar iş yapamayacak. Esnaflarla görüşeceğiz. Ortak bir tarih belirleyeceğiz. Belirlenen tarihte çalışmalara başlayacağız. Gerekirse bir günde gece gündüz çalışacağız. 1 ayda bitecek işi 10 günde bitireceğiz. Niyetimiz kışın o ayazı ordan kesmek. Bu tip hal bi Ankara Ulus’ta bide Sivas’ta var. Hal kültürünü koruyacak şekilde projemizi harekete geçireceğiz” şeklinde konuştu.