MEHMET TIRPAN

Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tolga Karaköy, inşaatı devam eden kampüs hakkında sevindirici bilgiler verdi.

Eski Fuar alanına yapılan Şehir Kampüsü'nün 1. etabının tamamlanmak üzere olduğunu aktaran Karaköy, “Binamız 20 laboratuvar, 7 derslik ve 2 amfiden oluşmakta. Kampüste Rektörlük, Akademik Birimler, İdari Birimler, Öğretim Elemanı Ofisleri, Yemekhane, Kütüphane ve Sosyal alanlarımız olacak. 2022-2023 Eğitim öğretim dönemi güz döneminde öğrencilerimizi misafir etmeye başlayacağız.” dedi.

Kısa zamanda kampüse taşınılacağının da sinyallerini veren Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tolga Karaköy, “Bilindiği üzere Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi 18.05.2018 tarihli ve 30425 sayılı Resmî Gazete’de 7141 sayılı Yükseköğretim Kanunu İle Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun kapsamında kurulan 16 üniversite arasında herhangi bir üniversiteden bölünme olmaksızın kurulmuştur. Rektör ataması ise 27 Aralık 2018 tarihinde yapılmış ve kuruluş çalışmaları 2019 Ocak ayı itibarıyla başlamıştır. Kuruluşun ardından hemen öğrencilerin eğitim göreceği bir kampüsü şehrimize kazandırmak adına girişimlerde bulunarak üniversitemize tahsis edilen eski fuar alanında şehir kampüsü oluşturulmak adına adımlar atılmıştı. Hızlı bir şekilde inşaat çalışmalarına başlandı ve kampüs bitmek üzere. Kısmet olursa 1-1,5 ay içerisinde binamıza taşınacağız. İnşaatı titizlikle takip ediyoruz. Bitmek üzere diyebiliriz. Lojmanlarımız ile ilgili gerekli alt yapı çalışmaları gerçekleştirilmiş ve şu anda lojmanlarımız öğretim üyelerimize tahsis edilmiştir. Sosyal tesis ve misafirhane olarak SBTÜ Destekleme ve Geliştirme Vakfı tarafından 10 odadan oluşan bir misafirhane çalışmaları gerçekleştirilmektedir.” ifadelerini kullandı.