MEHMET TIRPAN

Yiyecek Maddeleri Yapanlar ve Satanlar Esnaf Odası Başkanı Mehmet Akgül, Esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatifini esnaf için çok önemsediklerini, ancak yönetimin anlayışını tasnif etmediğini söyledi.

Kooperatifin sadece kredi veren bir kurum olmaması gerektiğini aktaran Başkan Akgül, “Esnaflar kooperatife gittiğinde sıcak karşılanmalı ve sorunları olan esnafların sorunlarını çözmek adına adımlar atılmalı düşüncesindeyiz. Kooperatifde bir çok değişiklik yapmak adına komite kurup Başkan adayını belirleyerek çalışmalar yaptık” dedi.

Kooperatife adaylığını açıklayan her iki kişiden de teklifler geldiğini hatırlatan Başkan Akgül, “Kooperatifin mevzuata bağlı belirli bir statüyü aşamamış, kapalı kapılar arkasında yürütülen yönetim şekline karşı olduğumuzu her platformda dile getirdik. Şeffaf ve açık yönetim şeklini benimsiyoruz. Kooperatifte ne yapılıyorsa esnaflarda bunu bilmeli. Çalışma grubu arkadaşlarımla da yaptığım görüşmelerde birleşmenin daha sağlıklı olacağını beyan ettiler. Bizde aday arkadaşların şehre ve esnaflara bakış açılarını tespit ederek karar verme gereği duyduk. Biz burada desteklediğimiz adayın projeleri bizi tatmin etti. Esnaf ve Sanatkarın ekonomisinin düzeleceği bir ortama kavuşmayı istiyoruz. Nisan ayında yapılması planlanan seçimde oldukça iddialı olacağız. Mevzuata birebir bağlı olmayı ben sevmiyorum. Mevzuata uyacaz ama basit sorunlar esnafın önüne getiriliyor. Esnaflar gerekli teminat ve istenilen evrakları zaten veriyor. Esnaflara krediye ulaşmasında kolaylıklar sağlayıp esnaf ve sanatkarımızı güçlendirmemiz lazım” ifadelerini kullandı.